SEGRE

Els nens voldrien tenir de caps a Messi i... a Fernando Simón

Fernando Simón

Els nens voldrien tenir de caps a Messi i... a Fernando SimónEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nens i nenes a Espanya tenen ja idea d’a qui els agradaria tenir com a caps quan siguin més grans: al futbolista del F.C. Barcelona Leo Messi i a la cantant nord-americana Katy Perry, però també al director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón. Així ho reflecteix l’enquesta anual "Què vols ser de gran" d’Adecco, que analitza en què volen treballar els nens i nenes a Espanya quan siguin adults i també les seues percepcions sobre el món laboral.

Amb un total de 1.800 de menors enquestats, les dades reflecteixen que Messi seria el cap favorit per als nois (16,5 %), que en un 11,7 % opta per no tenir superiors, seguit en tercer lloc d’un 9,9 % que escull Fernando Simón, opció per la qual s’inclina el 8,3 % de les noies, sent aquesta la segona resposta més nombrosa, sol per darrere de la cantant Katy Perry (10,2 %).

L’epidemiòleg no havia aparegut fins aquest any a cap de les enquestes, en la que Rosalía és el tercer nom més repetit per les noies (8,2 %).

Els nens i nenes a Espanya somien ser metges (22,1 %, ells i 22,2 %, elles) i continuen als llocs principals la professió de futbolista (24,5 % dels nois), la de professora (20,4 % de les noies), la d’infermera (6,8 % de les noies) o la de youtuber (6,3% dels nois).

Per primera vegada, el periodisme apareix entre les professions més comentades pels nois, amb un 2,9 % que voldria dedicar-s’hi.

A la pregunta de què hauria de fer el Govern espanyol per no tornar a la situació que va viure el país el març per la pandèmia del coronavirus, la mesura més repetida és realitzar més proves de detecció (18,7 %), seguida de apostar per l’ús de màscares (16,1 %), de millorar les condicions laborals dels sanitaris i confiar en els experts (10,5 %), entre les solucions més anomenades.

De fet, els metges són els professionals més valorats durant la pandèmia pels nois (49,7 %), seguits de les forces de seguretat de l’Estat (12,9 %), dels treballadors al sector alimentari/distribució (9 %) i dels professors (6 %).

Les noies també situen els metges com els més valorats (51 % dels vots), seguits de professors (17 %) i els treballadors del sector alimentari/distribució ( 8 %).

Sis de cada deu enquestats asseguren haver estat molt contents perquè els seus pares fossin, durant l’estat d’alarma, sempre a casa, però un 49,7 % diu que han estat les seues mares les que més els han ajudat amb les seues tasques, el 18,2 % que els seus pares i el 32,1 % assegura que ambdós per igual.

El 52,3 % dels nens i nenes prefereix tornar al col·legi abans que quedar-se a casa el curs que ve, mentre que el 12 % es mostra indecís.

tracking