SEGRE

ASTRONOMIA DESCOBRIMENTS

Troballa de la NASA amb accent català

Un observatori de l'Empordà, a l'equip que ha descobert cinc sistemes planetaris || Inclouen planetes de la mida de la Terra i també altres de similars a Neptú

En roig, una de les estrelles al voltant de la qual orbiten planetes similars a la Terra i Neptú.

En roig, una de les estrelles al voltant de la qual orbiten planetes similars a la Terra i Neptú.OBSERVATORI ASTRONÒMIC ALBANYÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Observatori Astronòmic d’Albanyà (Alt Empordà) ha participat en l’equip de la NASA que ha descobert cinc sistemes planetaris nous. La troballa inclou dotze planetes que són en diversos sistemes solars al voltant d’estrelles que es troben pròximes al nostre Sol. N’hi ha de la mida de la Terra i també similars a Neptú, l’únic de la seua tipologia en el nostre sistema solar.

Alguns dels astres que s’han descobert ja són candidats a ser estudiats per grans telescopis com el futur James Webb. Albanyà es va incorporar ara fa un any a l’equip TESS TDOP SG1 de la NASA, un grup de treball que fa seguiment de la nau espacial Transit Exoplanet Survey Satellite (TESS). Aquesta té com a missió descobrir com a mínim cinquanta exoplanetes d’una mida inferior a la de Neptú. Aquesta missió de la NASA està liderada pel MIT i s’encarrega d’observar més de 500.000 estrelles.

El director del centre, Pere Guerra, va destacar que el seu treball és “validar les diferents dades que ha captat la nau TESS” observant i interpretant els diferents resultats. Guerra va assegurar que gràcies a la seua incorporació en aquest equip han participat en “12 dels 66 descobriments que ha fet la nau”.

Per una altra banda, això ha fet que l’afluència de públic augmenti arran de les constants troballes que registra l’observatori. Aquest equipament és al costat del càmping Bassegoda Park, primer Campament Starlight de l’Estat espanyol.

La qualitat del cel d’Albanyà va fer que es convertís en el primer Parc Internacional de Cel Fosc de l’Estat.

tracking