SEGRE

Rússia inicia la producció de la vacuna contra la COVID-19

Vladímir Putin.

Vladímir Putin.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern rus ha confirmat aquest dissabte l’inici de la producció de la vacuna contra la COVID-19 que va registrar aquesta setmana, amb vista a iniciar a l’octubre una campanya que tindrà com a primers objectius als treballadors dels sectors sanitari i educatiu.

El Ministeri de Sanitat ha informat en un comunicat que "s’ha començat a produir la vacuna desenvolupada pel Centre d’Investigació d’Epidemiologia i Microbiología Nikolai Gamaleya", batejada com a Sputnik V i registrada l’11 d’agost.

Les autoritats consideren que la seua seguretat i eficàcia estan ja provades, una cosa que va defensar el president, Vladimir Putin, en anunciar aquesta setmana el registre de la vacuna. Aquesta immunitzaria els qui la rebin durant un termini de dos anys, segons l’agència Sputnik.

El centre nacional que coordina a Rússia la lluita contra el coronavirus ha informat aquest dissabte de 5.061 positius en 24 hores –1.351 d’ells asimptomàtics–, fins un total de 917.800. Moscou, amb 695, i Sant Petersburg, amb 162, són les àrees amb més nombre de nous casos.

La xifra de morts ha augmentat a 15.617, 119 més que divendres, mentre que més de 729.000 persones han superat la malaltia, 6.400 de les quals han rebut l’alta en la jornada prèvia.

tracking