SEGRE

ESNOTICIA

Tres morts per coronavirus a la residència Mare Güell de Cervera

Tenien patologies prèvies i aquest brot suma catorze contagis || Salut notifica vuit noves víctimes a la regió sanitària de Lleida i 91 casos més a la demarcació

Imatge de l’interior de la residència Mare Güell de Cervera.

Imatge de l’interior de la residència Mare Güell de Cervera.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada de Salut, Divina Farreny, va apuntar que des de l’inici de la pandèmia s’han donat 650 altes d’usuaris d’aquests espais. El nombre total de places arriba al miler si es tenen en compte els dos pavellons de la Fira de Lleida, a la capital del Segrià, habilitats per allotjar temporers que no tenen el virus ni són contactes directes.

Vidal Vidal va assenyalar que només hi ha ocupats un 10 per cent del total de places, la qual cosa que “dóna un marge de tranquil·litat molt gran” per afrontar la resta de la campanya de la fruita.

S’han tornat a fer PCR massius i s’ha detectat un positiu més, un usuari que és asimptomàtic

?

cervera

El brot de coronavirus a la residència Mare Güell de Cervera ja ha provocat la mort de tres persones. L’alcalde, Joan Santacana, va explicar ahir que han perdut la vida aquesta setmana i va apuntar que tenien patologies prèvies de “certa gravetat”. Va assegurar que “malgrat tenir una càrrega viral baixa, ha pogut amb la seua resistència”. Així mateix, va destacar que dimecres es van fer de nou PCR massius a tots els residents i treballadors, un total de 110, dels quals només va donar positiu un usuari que és asimptomàtic. Per això, el total d’infectats pel brot detectat en aquest geriàtric de la Segarra és de 14 persones (dos treballadors i 12 usuaris, entre els quals els tres difunts). També ha mort una altra persona, però en aquest cas no infectada. No obstant, els casos van a la baixa a Cervera: dimecres hi havia 33 positius actius, mentre que dimecres de la setmana passada eren 42, per la qual cosa s’han reduït en 9. La ciutat acumula un total de 176 positius des de l’inici de la crisi sanitària.

Val a recordar que la Generalitat flexibilitzarà la setmana que ve les visites a les residències i les permetrà en totes aquelles que siguin verdes (sense casos i sectoritzades) i taronges (amb positius, sectoritzada i amb el brot controlat), malgrat que el territori on es troben tinguin un alt risc de rebrot (vegeu SEGRE d’ahir).

D’altra banda, la conselleria de Salut va notificar ahir 91 contagis més de Covid-19 a la demarcació, per la qual cosa les comarques de Lleida acumulen un total de 9.794 des de l’inici de la crisi sanitària. Salut també va informar de vuit persones que han perdut la vida per coronavirus, tots ells a la regió sanitària de Lleida, cosa que eleva la xifra de defuncions fins a les 298.

tracking