SEGRE

EFECTES DE LA COVID-19

Lligar enmig de la pandèmia

El confinament, la distància social i el tancament de pubs i discoteques han suposat un increment de l'ús de les xarxes socials o aplicacions per trobar la 'mitja taronja' || Hi ha noves parelles que abans de mantenir relacions es fan PCR per garantir que no estan encomanats

Imatge d’arxiu d’un concert a Torregrossa que ara no podria celebrar-se sense distància social.

Imatge d’arxiu d’un concert a Torregrossa que ara no podria celebrar-se sense distància social.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pubs, discoteques i festes majors han estat, són i seran un dels principals escenaris per tenir una cita o trobar la mitja taronja. Allà s’han conegut i s’han fet el primer petó infinitat de parelles. Tanmateix, el coronavirus, primer amb l’estricte confinament i ara amb el tancament dels locals de lleure nocturn i la recomanada distància social, també ha canviat la manera de lligar. Una de les vies alternatives, que fa anys que està en auge, són les aplicacions de cites com Tinder i Badoo o de webs com Meetic o Cites a Cegues, creada aquesta última a la Seu d’Urgell. Les xarxes socials, com Instagram o Facebook, també s’han convertit en espais per intimar, especialment entre els més joves.

Els experts expliquen que la nova normalitat ha suposat un canvi de model en les maneres de relacionar-se, afectant des de la família fins al cercle d’amistats i l’entorn laboral. Xavier Amat, director i cap de psicologia d’Orum Center, afirma que “ara es prioritza la seguretat. Se segueix buscant parella però amb totes les garanties. Les tecnologies, com són les videotrucades, afavoreixen aquest tipus de relació”. En el cas que la relació vagi a més, explica que “hi ha parelles que han optat per fer-se PCR per garantir que no estan encomanades i d’aquesta forma poder mantenir relacions sexuals”.

Santi Salvador: “S’ha estigmatitzat el sector, som fonamentals per socialitzar”

Alba Vallejo, de Cites a Cegues, diu que “s’han adaptat les cites i, en lloc de fer sopars en restaurants, ara s’opta per organitzar encontres en terrasses i fer activitats a l’exterior que ajudin a mantenir el distanciament”.

Per la seua part, Santi Salvador, director del grup Bonöbo i representant dels locals de lleure nocturn de la Federació d’Hostaleria de Lleida, lamenta que “s’ha estigmatitzat el nostre sector, que és fonamental per socialitzar. Els joves no poden quedar en pubs o discoteques però busquen alternatives per fer el mateix”. Salvador afegeix que “gran part de les parelles s’han conegut en aquests locals”.

tracking