SEGRE

CELEBRACIONS PLA D?URGELL

Al rescat de les festes majors

Fondarella i Castellnou cancel·len la programació dels actes però Bell-lloc ultima preparatius || Vilanova manté la celebració dels cinquanta anys del seu pavelló amb una exposició

Vilanova ha entrevistat veïns perquè recordin anècdotes sobre el poliesportiu.

Vilanova ha entrevistat veïns perquè recordin anècdotes sobre el poliesportiu.AJUNTAMENT DE VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres municipis del Pla d’Urgell han decidit cancel·lar les seues festes majors, previstes durant la primera quinzena de setembre, després de la prohibició de reunions de més de 10 persones per la Covid. Es tracta de Fondarella, Vilanova de Bellpuig i Castellnou de Seana, si bé municipis com Bell-lloc ultimen els preparatius per a les festes patronals, que inclouran la decoració de cases i carrers entre algunes de les propostes. L’ajuntament de Vilanova va lamentar la situació que travessen les empreses de lleure i va expressar el seu desig de “poder continuar donant feina a aquest sector quan la situació de la pandèmia millori”.

Malgrat tot, el consistori treballa per celebrar el cap de setmana vinent la commemoració del 50 aniversari de la construcció del poliesportiu. En concret, es treballa en una exposició d’imatges i vídeos amb experiències de veïns relacionades amb aquest equipament que ha estat seu de cinc dècades d’activitat cultural i festiva en aquest municipi.

Vilanova ha gravat els veïns perquè recordin anècdotes sobre la història del poliesportiu local

Tot i que Castellnou també ha suspès les festes, té previst organitzar algun esdeveniment aprofitant la Diada de l’11 de setembre.

Per la seua part, Agramunt ha suprimit del seu programa de festes els dos actes itinerants: la gimcana i l’espectacle Heliko de la companyia El Sidral. Sis dels actes que se celebraran entre demà i el dia 7 han esgotat les entrades disponibles: el concert de Miki Núñez, els espectacles familiars de Fadunito, Xip Xap i Jam, l’espectacle dels Diables Espetec i l’acte cultural de Tradi-Sió.

La basílica de la Seu de Manresa va acollir ahir la presentació del cartell del festival que, com en les dos edicions passades, combinarà música barroca, patrimoni i gastronomia. El festival es va haver de posposar a causa de la pandèmia.

tracking