SEGRE

BALANÇ FAMÍLIES

Cau la demanda d'acollida de menors per la Covid-19

Només s'han registrat cinc sol·licituds || Durant la pandèmia no s'han computat adopcions internacionals a Lleida

Petits del programa d’acollida ‘Vacances en Pau’ l’any passat, suspès per la pandèmia.

Petits del programa d’acollida ‘Vacances en Pau’ l’any passat, suspès per la pandèmia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als complicats tràmits per a l’adopció i l’acollida de menors, aquest any s’ha sumat la pandèmia del coronavirus, que ha dificultat i alentit tot el procés. Segons les últimes dades del departament de Treball, Afers Socials i Família, en els set primers mesos d’aquest any només s’ha registrat a les comarques lleidatanes una sol·licitud per formar part del programa de famílies d’acollida, mentre que durant tot l’any passat se’n van comptabilitzar nou.

Tot i així, fins al mes de juliol passat es van mantenir estables les noves acollides, ja que van ser cinc els petits que van passar a conviure amb famílies lleidatanes.

Respecte a les adopcions de nens d’altres països, la Generalitat ha registrat una caiguda a les sol·licituds en el conjunt de Catalunya (ha passat de 372 sol·licituds comptabilitzades durant tot el 2019 a 161 entre el gener i el juliol d’aquest any) i, si bé aquest tràmit s’ha mantingut estable a les comarques lleidatanes, sent cinc les famílies que han iniciat el procés d’adopció de menors d’altres països, segons la Generalitat, des del mes de març passat no s’ha dut a terme cap adopció internacional a la província.

I aquest any també ha baixat la xifra de sol·licituds d’adopcions de nens procedents de territori català, que ha passat de 35 a 15 a Lleida.

El difícil trajecte per anar a buscar un nen adoptatEntre el mes de març i juny tenien previst viatjar per finalitzar el seu procés adoptiu un total de 17 famílies catalanes. Tanmateix, a causa de la pandèmia del coronavirus només han culminat sis adopcions de nens procedents de Bulgària, Haití i Colòmbia. A l’agost estaven programats tres viatges més, encara que la resta s’han hagut d’ajornar, segons Treball, Afers Socials i Família.

tracking