SEGRE

LLEURE BALANÇ

El Museu de Gerri de la Sal tanca l'estiu amb un 40% més de visitants

Un total de 1.079 persones entre el juliol i l'agost

Visitants del Museu de Gerri de la Sal aquest estiu.

Visitants del Museu de Gerri de la Sal aquest estiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Gerri de la Sal ha tancat la temporada d’estiu amb un increment d’un 40 per cent més d’usuaris respecte al mateix període de temps de l’any passat. D’aquesta manera, entre els mesos de juliol i agost han visitat aquest equipament un total de 1.079 persones, mentre que l’any passat ho van fer 637. En aquest sentit, la nova iniciativa, posada en marxa aquest estiu, que combina les visites guiades pel museu i les salines del poble, ha estat tot un èxit, segons va indicar l’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella.

El tipus de turisme que més ha visitat les instal·lacions és el de caràcter familiar, a més de parelles i gent jove, entre d’altres. Així mateix, durant aquest temps no hi ha hagut la presència de grups concertats, amb la qual cosa la valoració de la temporada d’estiu, segons va indicar Sentinella, encara ha estat més satisfactòria.

El tipus de turisme que més ha visitat l’equipament és el familiar, a més de parelles i joves

Des de la segona quinzena del mes de juliol i durant tot el mes passat es van dur a terme visites guiades tots els dijous i divendres. Actualment, està previst que continuïn programant-se amb cita prèvia (amb totes les mesures de seguretat) i des del museu esperen que hi continuï havent molt moviment durant les properes setmanes, sobretot de veïns de la zona.

El museu està situat en un antic magatzem de sal datat al segle XV, on s’expliquen les diferents fases del procés productiu: la recol·lecció, el pes, la manipulació i el treball que es duia a terme a les salines de Gerri. A més, també es descriuen els diferents tipus de sal que s’hi produïen, així com la història d’aquesta població i com estava vinculada a aquest producte, que va ser el seu principal motor econòmic durant diversos segles.

tracking