SEGRE

IGUALTAT SEGURETAT VIÀRIA

Són sexistes els senyals de trànsit?

La Fiscalia denuncia que la senyalització col·loca la dona “en una situació de dependència i subordinació” || Insta a continuar avançant en igualtat

Exemples de senyals 'censurats' per la Fiscalia al considerar-los masclistes.

Exemples de senyals 'censurats' per la Fiscalia al considerar-los masclistes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de l’Estat ha censurat el masclisme d’algunes senyalitzacions de trànsit al col·locar la dona en “una situació de dependència i subordinació”, com aquella en la qual apareix seguint un home senderista o també la d’un nen que porta de la mà una nena, que va darrere, al col·legi, per alertar els conductors que aquesta zona és de pas de menors en edat escolar.

Es tracta d’una de les consideracions que inclou en la Memòria Anual del Ministeri Públic corresponent a l’any 2019, en l’apartat que analitza la perspectiva de gènere i la seguretat viària. La Fiscalia fa una sèrie d’aportacions, “per descomptat no inèdites”, sobre la mobilitat des de la perspectiva de gènere, perquè, “encara que s’han fet progressos”, insisteix que “encara perviuen les senyalitzacions contràries als principis d’igualtat”.

En senyals en què una dona segueix un senderista o en el qual un nen porta de la mà una nena

En particular, la Fiscalia General de l’Estat denuncia que hi ha senyals de circulació que representen un home com a vianant o com a conductor i altres de relatives a cura de persones o a l’àmbit domèstic assenyala que és una dona la representada. Unes consideracions que fan referència a tots els senyals en els quals només apareixen homes, com és el cas que alerta del pas de tractors o de ciclistes, per exemple.

També aquells en els quals “una dona apareix en una situació de dependència i subordinació” com per exemple la d’una dona que segueix un home senderista o, fins i tot, aquella d’un nen que porta de la mà la nena, que va darrere, ambdós al col·legi.

Així mateix, en el seu apunt en la Memòria Anual, el Ministeri Públic fa referència als senyals relatius a cura de persones o a l’àmbit domèstic i afirma que en aquestes és una dona la representada, la qual cosa, de nou, a l’elegir la silueta de la dona per representar aquests senyals, comporta un acte masclista en consideració de la Fiscalia. En aquest sentit, insta a continuar avançant en igualtat i perspectiva de gènere.

tracking