SEGRE

ESNOTICIA

AstraZeneca atura els assajos de la vacuna d'Oxford a l'emmalaltir un voluntari en el test

Té mielitis transversa, una síndrome inflamatòria que afecta la medul·la espinal || La farmacèutica subratlla que la interrupció és un procés “rutinari” per determinar l'origen d'aquesta patologia

Un sanitari injecta en un voluntari una candidata a vacuna contra el coronavirus.

Un sanitari injecta en un voluntari una candidata a vacuna contra el coronavirus.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa farmacèutica AstraZeneca va anunciar ahir la interrupció dels assajos de la vacuna contra el coronavirus que ha desenvolupat la Universitat d’Oxford a causa de la “malaltia potencialment inexplicable” d’un dels participants en l’estudi. “Com a part dels assajos en curs de la vacuna contra el coronavirus, el nostre procés de revisió estàndard ha pausat la vacunació per permetre la revisió de les dades de seguretat”, va assenyalar la companyia en un comunicat, en què també va subratllar que es tracta d’una decisió “rutinària” per determinar si la patologia que presenta el voluntari té o no té a veure amb la vacuna. Segons The New York Times, el participant que ha obligat a aturar les proves de la vacuna resideix al Regne Unit i està afectat de mielitis transversa. Aquesta malaltia és una síndrome inflamatòria que afecta la medul·la espinal i que sol ser provocada per infeccions virals o una resposta immunològica.

Amb tot, els experts defensen que la interrupció dels tests per revisar la seguretat de la vacuna d’Oxford és una notícia “positiva i esperançadora”. “Apareix un resultat negatiu, inesperat, s’atura l’assaig per precaució i s’investiga per veure què pot haver passat. Primer de tot seguretat, després ens preocuparem de l’eficàcia”, va destacar Lluís Montoliu, científic del CSIC. En la mateixa línia, el ministre de Ciència, Pedro Duque, va afirmar que aturar els tests “entra dins del que és normal” i “mostra que els mecanismes de regulació funcionen”.

tracking