SEGRE

ESNOTICIA

L'hospital Arnau recuperarà aquest mes tota l'activitat quirúrgica

Actualment se situa entre el 50 i el 70 per cent de les operacions programades || Cap positiu en els primers 260 PCR que s'han analitzat a Tàrrega

Material per a l'inici de les obres de l'edifici annex a l'Arnau de Vilanova.

Material per a l'inici de les obres de l'edifici annex a l'Arnau de Vilanova.Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova està recuperant l’activitat quirúrgica amb l’esforç compartit amb l’hospital Santa Maria. Ara se situa entre el 50 i el 70% de les operacions, i el departament de Salut preveu que a finals d’aquest mes de setembre ja sigui del cent per cent. La delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, va assegurar que l’hospital continuarà amb una planta destinada als ingressos per Covid, una altra està preparada per si hi ha un repunt d’hospitalitzacions, i hi ha una altra planta més a l’hospital Santa Maria. A més, hi ha dos unitats d’UCI preparades. Va assegurar que la situació epidemiològica de la Covid a Lleida és “estable” a nivell assistencial. Respecte als cribratges que es van dur a terme la setmana passada en el conjunt de la regió sanitària, es van fer unes 4.200 proves PCR, que van detectar un 7% de positius. Dels 381 PCR que es van fer dilluns a Tàrrega, segons Farreny, ja se n’han analitzat un total de 260 i no hi ha cap positiu, cosa que va qualificar de “bona notícia”.

Així mateix, Lleida va registrar ahir un índex de risc de rebrot de 166,34 punts, 18 punts més que l’últim balanç, i 35 casos positius nous. El total ja és de 12.180 entre el pla i el Pirineu. Segueixen ingressades 81 persones, de les quals 13 a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova. No es van registrar morts.

La Noguera, segona comarca amb més risc

La Noguera segueix sent la segona comarca de Catalunya amb l’índex de rebrot més elevat, ja que se situa en 382,57 punts, només al darrere del Priorat, amb un índex de 698,46 punts. Balaguer també va marcar un nou ascens en el risc de rebrot fins a arribar als 558,07 punts i Mollerussa, al Pla d’Urgell, va arribar als 437,83. A les comarques del Pirineu aquest índex es va mantenir en els 138 punts.

tracking