SEGRE

ESNOTICIA

Restriccions als vehicles a 10 carrers al costat de col·legis de Lleida

Dos passen a ser zona de vianants, talls puntuals de trànsit en 2 i supressió de places de pàrquing en 6 || La Paeria amplia el contracte per reforçar la neteja a les escoles

585646_1.jpg

585646_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inici de curs comportarà que hi hagi restriccions de trànsit en deu carrers de Lleida ciutat. Així ho va anunciar ahir l’ajuntament, que va detallar que les actuacions es dividiran en quatre blocs: conversió en zona de vianants, supressió d’aparcaments, talls de trànsit i augment del transport públic. Segons va detallar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, a partir de dilluns “el carrer Barbastre, proper a l’escola Enric Farreny, i el Dolors Sistac, pròxim al col·legi Ciutat Jardí, es convertiran en zona de vianants, mentre que als carrers Anselm Clavé i Episcopal es tallarà el trànsit en les hores d’entrada i sortida als col·legis Príncep de Viana i Episcopal”. D’altra banda, se suprimiran aparcaments als carrers Hostal de la Bordeta al costat de l’escola El Carme, a Sant Paulí de Nola per la seua proximitat al col·legi del Parc de l’Aigua, als carrers Valls d’Andorra i avinguda de Pinyana per l’escola Pinyana, el carrer Castella al costat del col·legi Sant Jaume i al carrer Joan Miró, al costat de l’Episcopal.

D’altra banda, l’edil de Mobilitat, Joan Ramon Castro, va dir que reforçaran les línies L8, L10 i les dels autobusos que vagin al Campus Escolar “per evitar aglomeracions”.

La majoria de les peticions d’espai dels centres són per fer activitats esportives o de pati

Paral·lelament, la tinenta d’alcalde d’Educació, Sandra Castro, va dir que han rebut 17 peticions d’11 col·legis i instituts de la capital per utilitzar espais o equipaments públics, tal com va publicar SEGRE. La majoria d’aquestes demandes “són per fer activitats d’educació física o pati”, va dir Castro, que va detallar que, per exemple, “el Maria Rúbies i El Carme han demanat fer servir el pavelló de la Bordeta, l’escola El Segrià una sala i una pista esportiva, entre d’altres”. Castro va dir que han ampliat el contracte de neteja en 66.000 euros mensuals “per fer un doble torn de neteja en els centres educatius municipals”.

D’altra banda, Toni Postius va afirmar que a partir de dilluns que ve faran una prova pilot al col·legi Espiga l’objectiu de la qual és evitar aglomeracions de cotxes. El projecte consisteix a crear una zona de kiss & ride, “perquè els pares que porten els fills amb cotxe només s’aturin perquè el seu fill surti i un monitor l’acompanyi fins a la porta del centre, amb la qual cosa s’evitin així aglomeracions de cotxes innecessàries”.

Dos col·les faran classe a la Seu Vella o en un museu un dia a la setmana Una de les peticions més singulars que ha rebut l’ajuntament és la dels col·legis la Mitjana i Príncep de Viana, que han sol·licitat poder fer classe un dia a la setmana a la Seu Vella i en algun museu de la ciutat. Això es deu al fet que els dos centres participen en el projecte El museu és una escola de la Universitat de Lleida i l’ajuntament els ha donat permís per fer classe al Museu Morera i el Roda Roda, a més de la Seu Vella.

tracking