SEGRE

ESNOTICIA

Almenys quatre persones s'han reinfectat de Covid a Catalunya

Dos d'ells són professionals sanitaris i un està ingressat a l'UCI de l'hospital Can Ruti || El risc de rebrot baixa nou punts en 24 hores, fins a 163,5

Una infermera porta a terme una prova PCR a una pacient en un hospital de Múrcia.

Una infermera porta a terme una prova PCR a una pacient en un hospital de Múrcia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quatre persones s’han encomanat per segona vegada de coronavirus a Catalunya, segons va informar ahir el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, en una entrevista a RAC1. Dos dels quatre casos detectats i documentats són metges; un ho és de l’hospital de Palamós i està ingressat a l’UCI de Can Ruti, encara que no es tem per la seua vida, i l’altra és una metge d’aquest últim hospital.

Les reinfeccions s’haurien produït, segons Clotet, perquè els afectats no van produir prou anticossos i el fet que dos d’ells siguin metges es pot explicar perquè s’exposen a més càrrega viral de manera repetida. A causa d’això el doctor va instar la població a continuar protegint-se amb les mesures preventives encara que hagi passat la malaltia. Així mateix va advertir que és possible que “hi hagi molts més casos de reinfecció a Espanya que han passat inadvertits” al presentar una simptomatologia lleu. Fins ara només s’havia documentat un cas de reinfecció a tot el món, el d’un hongkonguès que va superar la malaltia a l’abril però a començaments d’aquest mes va tornar a donar positiu després d’un viatge a Espanya.

Actualment la taxa d’ocupació hospitalària per pacients amb Covid se situa en el 8,5%

Quant a la situació epidemiològica a Catalunya, en les últimes 24 hores es van registrar 402 nous positius, la meitat que la jornada anterior, i sis morts més. Encara que el nombre de nous casos va descendir, els ingressos en hospitals van tornar a pujar situant-se en els 801, 55 més. Malgrat aquestes dades, el risc de rebrot va baixar nou punts, fins als 163,51.

Primers assajos clínics d’una vacuna a Espanya

L’Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Santander va iniciar ahir el primer assaig clínic a Espanya d’una vacuna contra la Covid-19 amb humans amb la inoculació de la primera dosi a 40 voluntaris. Es tracta de la vacuna que desenvolupa la farmacèutica Janssen de Johnson&Jonhson, que es provarà en 190 voluntaris de dos grups, un de 18 a 55 anys i un altre de 65 anys d’ara endavant. En l’estudi també participen els centres hospitalaris madrilenys de La Paz i La Princesa, que iniciaran les proves avui. Els primers resultats s’esperen per a d’aquí a sis mesos. Trobar la cura contra la Covid-19 s’ha tornat una prioritat en la comunitat científica, però malgrat això el conseller delegat de Serum Institute de l’Índia, Adar Poonawalla, va assegurar que fins al 2024 no hi haurà prou vacunes com per immunitzar la majoria la població.

tracking