SEGRE

PANDÈMIA CONSEQÜÈNCIES

Justícia preveu visites sense vidre a les presons i valora permetre els vis-a-vis

Imatge aèria de la presó de Lleida.

Imatge aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Justícia té previst permetre que a finals de mes es puguin tornar a portar a terme visites sense cristan a les presons catalanes, que estan suspeses des del 18 de juliol. Així ho va anunciar ahir la consellera de Justícia, Ester Capella, en una entrevista a Catalunya Ràdio. La consellera va afirmar que a finals de setembre començaran les convivències familiars, sense vidre, i en funció dels resultats es valorarà “de quina manera es van reiniciant els vis-a-vis”.

Així mateix, també va explicar que als reclusos que surten de la presó per permisos se’ls fa una prova PCR. Quan tornen passen dies a la cel·la i dos més d’aïllats a l’espera del resultat, en un mòdul dividit, on les activitats són “més limitades”, segons va explicar Capella.

Es van suspendre el 18 de juliol i ara només hi ha les visites per locutori i les videotrucades

Actualment només estan permeses les visites per locutori. Per aquest motiu, Justícia ha potenciat les videotrucades.

Fins a finals d’agost, havien efectuat més de 56.000 connexions, la majoria a través de mòbils amb WhatsApp, que és el sistema del qual disposen la majoria de les famílies dels reclusos. Les videotrucades tenen lloc sota la supervisió dels professionals.

Durant la pandèmia, fins a finals d’agost, els centres Ponent i Obert de Lleida havien sumat un total de quaranta persones encomanades de Covid-19, entre reclusos i funcionaris. Concretament, 26 empleats de la presó Ponent i un al Centre Obert.

D’altra banda, quant als interns, s’han registrat un total de tretze casos, deu a Ponent i tres al Centre Obert.

tracking