SEGRE

ESNOTICIA

Una classe d'ESO d'un institut de Lleida, confinada per un positiu

A tot Catalunya ja s'ha posat en quarantena disset grups bombolla més

Una monitora serveix aigua als alumnes del Frederic Godàs, que han de dinar a la biblioteca.

Una monitora serveix aigua als alumnes del Frederic Godàs, que han de dinar a la biblioteca.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’ESO de l’institut Joan Oró de Lleida es va convertir ahir en el primer de la demarcació que ha de fer una quarantena preventiva ja que, segons fonts del departament de Salut, un estudiant que estava pendent d’una prova PCR hauria anat a classe i, posteriorment, li haurien confirmat que era positiu.

Seguint amb els protocols d’Educació, el centre va comunicar el grup bombolla a què pertany l’alumne que a partir d’avui havien de quedar-se a casa confinats. Precisament ahir el titular d’Educació, Josep Bargalló, va demanar a les famílies que no portin alumnes a l’escola “si esperen el resultat d’una prova PCR”.

Educació va confirmar que, a tot Catalunya, hi ha uns altres disset grups confinats a part de setanta docents i quaranta-cinc alumnes que han donat positiu en coronavirus. Els grups que han estat confinats, a banda del de Lleida, són majoritàriament a Barcelona ciutat, encara que també s’ha actuat a Tarragona, Girona, Badalona, Salou, Igualada, Mollet, Granollers, Rubí i Torelló.

A més, una escola bressol de Barcelona ha hagut de tancar a causa de vint positius. Bargalló va dir que les baixes mèdiques de més d’un dia del professorat s’intenten cobrir des de l’endemà, però “les d’un dia seran complicades de cobrir”.

El Frederic Godàs habilita la biblioteca com a menjador

La falta d’espai al col·legi Frederic Godàs de Lleida ha comportat que la direcció hagi hagut d’habilitar la biblioteca com a menjador escolar. Segons la directora del centre, María José Castelló, “tenim 320 alumnes al menjador i ens era impossible que els tres torns mengessin en el mateix espai respectant les distàncies de seguretat”.

“Hem hagut de contractar més monitors”. A més, el col·legi no podrà disposar de la biblioteca aquest any. “Cada aula té un petit espai de lectura, però el problema és que la biblioteca anava a reconvertir-se en aula”, ja que les d’informàtica, música i ciències s’han reconvertit en aules ordinàries.

tracking