SEGRE

ESNOTICIA

El risc de rebrot a Lleida ciutat deixa de ser alt tres mesos després

L'índex se situa en 94,57 punts, després d'arribar al rècord de 1.522 al juliol || La província suma 53 casos més de Covid, 51 al pla, que té una evolució favorable

Un professional sanitari a l’interior de la carpa del CUAP de Prat de la Riba.

Un professional sanitari a l’interior de la carpa del CUAP de Prat de la Riba.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida ja no es troba en risc de rebrot alt després de tres mesos. Segons els indicadors del departament de Salut, té una taxa de 94,57 punts, per la qual cosa el risc és moderat, i malgrat que continua a prop dels 100 punts (que és quan es considera risc alt), l’índex baixa des del juliol pràcticament cada dia. I és que va ser a partir del 20 de juny quan els indicadors epidemiològics de la ciutat van començar a empitjorar, i el 16 de juliol el risc de rebrot va arribar al rècord d’1.522,89 punts. Actualment, a la regió sanitària de Lleida, aquest índex es manté per sota de la mitjana catalana (154), amb 148 punts. Sobre l’evolució “positiva” de la pandèmia a Ponent es va referir ahir el president, Quim Torra, que va recordar que no va ser “fàcil” confinar el Segrià. Precisament, avui finalitzen restriccions a Lleida i sis municipis més.

Tanmateix, la delegada de Salut, Divina Farreny, va demanar “cautela i no abaixar la guàrdia” i va recordar com de ràpid pot arribar a transmetre’s el virus. “S’agraeix l’esforç de la gent, però no estem a 15 punts de risc”, va assenyalar, i va instar a “limitar activitats que faríem sense la Covid”. Farreny va reiterar que molts dels casos que es detecten són per trobades socials, “que és quan relaxem les mesures”. Precisament, la província va sumar ahir 53 contagis més, amb 12.614 infectats, dels quals 11.682 són al pla, que en va registrar 51 més, i 932 al Pirineu, amb 2 més. En aquesta zona, el risc de rebrot ha baixat als 290 punts, condicionada per la Cerdanya.

tracking