SEGRE

L'alumnat del Programa Sènior torna a la Universitat de Lleida

Durant el mes de setembre és oberta la matrícula al Programa Sènior. Les classes s'inicien el dilluns 21 de setembre, en horari de tardes, de dilluns a dijous, majoritàriament al campus de Rectorat

Imatge d'arxiu d'un dels cursos d'anys anteriors

Imatge d'arxiu d'un dels cursos d'anys anteriors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després del parèntesi per la irrupció de la covid-19 i les vacances tornen a les aules, el pròxim dia 21, l'alumnat Sènior de la UdL. Per aquest curs, la Universitat de Lleida ha apostat per la modalitat presencial, ja que s'imparteix la docència en grups reduïts i que permet garantir les mesures d'higiene i seguretat que recomanen les diferents autoritats sanitàries i educatives. A més, segons les entrevistes telefòniques realitzades, els estudiants sèniors prefereixen la interacció persona-persona, enlloc, de persona-ordinador.

Una manera d'aprendre per a majors de cinquanta anys

És recomanable a mesura que anem complint anys mantenir la ment activa, i una de les millors maneres de fer-ho és aprendre. I això és el que proposa la Universitat de Lleida. Els programes educatius per adults, en aquest cas per a majors de cinquanta anys, permeten adquirir nous coneixements; ampliar la xarxa de relacions socials amb altres persones de l'entorn proper amb interessos similars; afavoreixen l'establiment de nous vincles personals; relacionar-se amb persones de diferents cohorts generacionals i acompanyar-se sense menystenir l'aspecte emocional.

Títols propis de la UdL

El títol de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat, és un títol propi de la Universitat de Lleida, que va iniciar-se el curs acadèmic 2006-2007, però és més conegut com a Programa Sènior, que no hem de confondre amb les Aules d'Extensió Universitària i que ja ha graduat 71 alumnes. Compta amb el suport de la Universitat de Lleida, del seu Consell Social, Diputació de Lleida i Ajuntament de Lleida.

Àmplia oferta

Des d'aleshores l'oferta formativa s'ha ampliat en funció de la demanda dels nous perfils d'estudiantat, així doncs, ara existeixen quatre títols d'Especialista Universitari en: Salut i Benestar; Món i Natura; Dret i Humanitats; Comunicació, Llengua i Literatura, que consisteixen en itineraris formatius amb relació a un eix temàtic, a raó de cinc assignatures a cursar al llarg d'un curs acadèmic. El requisit per matricular-se és tenir cinquanta anys i ganes d'aprendre. La modalitat d'impartició també és presencial.

El Programa Sènior és un grau universitari, no és professionalitzador, perquè no capacita per al desenvolupament de l'exercici de cap professió, el que s'ofereix és ampliar el bagatge cultural que cadascú tingui. L'estudiantat pot crear el seu propi itinerari formatiu, car es poden escollir les assignatures a cursar, a més, compta amb un professorat experimentat que el guiarà amb tot el procés d'ensenyament-aprenentatge. Acumular saber sense haver de fer exàmens resulta engrescador. Té una durada de quatre anys però que hom pot flexibilitzar segons requereixi. S'introdueix a la persona en el món de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, la qual cosa va permetre el curs passat que tot l'alumnat pogués fer el salt de la docència presencial a la virtual sense problemes. A la vegada l'alumnat pot compaginar-ho estudiant idiomes o fent tasques de voluntariat que s'integraran en el currículum del Programa.

L'èxit de Programa Sènior va fer que els mateixos alumnes sol·licitessin més formació i va néixer el títol d'Especialista Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia per a les persones ja graduades, és a dir, l'equivalent a un postgrau universitari per tal de romandre més anys formant-se.

MATRÍCULES OBERTES

Durant el mes de setembre és oberta la matrícula al Programa Sènior. Les classes s'inicien el dilluns 21 de setembre, en horari de tardes, de dilluns a dijous, majoritàriament al campus de Rectorat.

Podeu consultar el pla d'estudis, o bé, com contactar a: http://www.senior.udl.cat/

tracking