SEGRE

ESNOTICIA

Madrid anuncia confinaments selectius i més restriccions al disparar-se els contagis

Contempla limitar la concentració de persones, però descarta el tancament de l'hostaleria || La comunitat duplica el nombre de positius en 24 hores i notifica el 30% dels registrat a tot Espanya

Una sanitària realitza una prova de detecció de Covid-19 a un pacient a Madrid.

Una sanitària realitza una prova de detecció de Covid-19 a un pacient a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid, una de les més afectades per la Covid-19, ultima un enduriment de les restriccions a la mobilitat per a aquest mateix cap de setmana amb l’objectiu de frenar l’avenç del coronavirus i que inclouen confinaments selectius a les àrees sanitàries en les quals el virus hagi tingut més incidència o limitar el nombre de persones que poden concentrar-se en reunions socials. Així mateix també es planteja un eventual tancament de col·legis o la restricció de l’ús del transports públic a les zones afectades.

El viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de Madrid, Antonio Zapatero, va explicar que les noves mesures, que es concretaran demà en una reunió, entraran en vigor entre diumenge i dilluns i que podrien afectar tota la regió i no només la capital. Zapatero també va afirmar que les mesures que s’estan prenent no són suficients i va alertar que hi ha “un comportament de relaxació” entre la ciutadania que “no ens podem permetre”. De moment, no contemplen tancaments en l’hostaleria, però va avançar que sí que es podrien variar els aforaments. El que sí que sembla confirmat és l’enduriment del règim sancionador per als qui incompleixin les quarantenes i aïllaments, que la conselleria de Salut madrilenya va sol·licitar que es redueixin a 7 dies per “facilitar el compliment”.

Díaz Ayuso vincula al “mode de vida dels immigrants” l’augment de casos al sud de Madrid

Aquest anunci va arribar en un dia en què els contagis per coronavirus a la Comunitat de Madrid van registrar un gran repunt, al passar de 912 a 1.501 en un període de 24 hores, un increment del 64%, al qual cal sumar 3.433 positius per PCR que daten de dies anteriors i van ser incorporats ahir al recompte. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va atribuir l’augment de casos que des de fa setmanes està patint la regió als contagis que es registren a la zona sud de Madrid, on es concentren nuclis de població amb un poder adquisitiu menor, i els va vincular al “mode de vida que té la nostra immigració”. Aquestes paraules van provocar la indignació de diversos col·lectius que van sol·licitar que les retirés al considerar-les “racistes”.

Una altra de les comunitats que han imposat noves mesures per frenar el virus és la Rioja, que va limitar a sis el nombre de persones en reunions socials i va recomanar als ciutadans evitar la mobilitat, davant de l’“esdevenir preocupant” de la situació epidemiològica a la comunitat, on les UCI ja estan a 90% de la seua capacitat.

Quant a l’evolució de la pandèmia a la resta d’Espanya, Sanitat va notificar ahir 11.193 nous contagis, 4.728 en les últimes 24 hores, un terç dels quals es van concentrar a Madrid, amb la qual cosa el total d’infeccions ascendeix a 614.360 i el de morts, a 30.243, amb 366 defuncions en els últims set dies. Espanya és l’únic estat europeu que supera els 600.000 casos confirmats.

Els ingressos per Covid preocupen l’OMS davant l’arribada de la grip

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va assegurar ahir que veu amb “preocupació” l’augment d’hospitalitzacions que es produeixen a Espanya a causa de la Covid-19 abans de la temporada gripal.

“Estem a mitjans de setembre i encara no existeix la grip”, va remarcar la responsable tècnica de la resposta a la pandèmia, Maria Van Kerkhove, inquieta per l’increment d’infeccions a nivells similars als de la primavera. L’OMS va instar l’Estat i altres països europeus amb un repunt de casos, com és el cas de França, a vigilar aquests rebrots de cara a l’hivern. Tanmateix, Kerkhove va reconèixer que les autoritats ara estan “molt millor preparades” per contenir la pandèmia.

tracking