SEGRE

ESNOTICIA

Proves PCR per als vint alumnes i tres docents del Joan Oró confinats

El 'grup bombolla', de segon d'ESO, haurà d'observar catorze dies de quarantena || Salut els farà el tests a finals de setmana perquè els resultats siguin fiables

Institut Joan Oró

Institut Joan Oró

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena d’alumnes i tres professors de l’institut Joan Oró estan en quarantena preventiva, com va avançar SEGRE. Aquest grup bombolla de segon d’ESO haurà d’estar aïllat durant catorze dies. A finals de setmana està previst que se’ls facin proves PCR per descartar contagis, segons van explicar fonts del departament de Salut, que van afegir que els tests es programen dies després de confinar el grup “perquè el resultat de la prova és més fiable”.

La directora del centre, Imma Romero, va detallar que després de conèixer que un estudiant havia donat positiu en un test es va procedir a aplicar els protocols sanitaris i a aïllar la seua classe així com els docents amb qui va estar en contacte durant el primer dia del curs. “Es va fer la prova abans que comencés el curs i va acudir a classe sense saber el resultat, de manera que quan dimarts ens va comunicar que havia donat positiu vam haver de posar en marxa tot el protocol.”

La directora no va dubtar a qualificar d’“irresponsable” que anés al centre quan estava pendent de saber els resultats de la prova.

El segon dia de curs ja hi havia divuit grups aïllats a Catalunya, de forma que el conseller Bargalló va demanar en aquest sentit prudència.

Precisament per evitar aglomeracions l’Escola Espiga va posar en marxa dilluns un projecte pioner amb la Paeria que consisteix a habilitar una zona d’aparcament ràpid en la qual hi ha un monitor que acompanya l’alumne del col·legi al cotxe, la qual cosa evita que els pares baixin del vehicle i es concentri un gran nombre de persones als voltants del centre. 

tracking