SEGRE

ESNOTICIA

Un funeral a Galícia, possible origen del rebrot del Solsonès

Una sanitària rep una pacient que se sotmetrà a un test PCR, ahir, a Vilafranca del Penedès.

Una sanitària rep una pacient que se sotmetrà a un test PCR, ahir, a Vilafranca del Penedès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El viatge a Galícia d’un veí de Sant Llorenç de Morunys per assistir a un funeral podria ser l’origen dels contagis registrats al Solsonès en els últims deu dies. El contacte de la persona que va viatjar amb un jove d’aquesta població hauria provocat una transmissió comunitària. La comarca ha registrat 27 casos positius en aquest període, concentrats a Sant Llorenç de Morunys (7) i a Solsona (3). Aquesta setmana, els casos han anat aflorant i, de moment, les proves PCR han detectat 17 casos més a la Vall de Lord. Es tracta de persones joves que presenten símptomes lleus, que estan en aïllament domiciliari, així com els seus contactes.

En total, al voltant de 80 persones estan confinades a les seues cases. Precisament, ahir el Centre Sanitari del Solsonès va dur a terme fins a 40 proves a Sant Llorenç de Morunys, i durant la setmana se n’han fet 50 més a Solsona. L’alcalde de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu, va destacar que els positius es troben estables i que tots estan complint estrictament el confinament. L’índex de rebrot de Sant Llorenç de Morunys era ahir de 1.675,2 punts.

Així mateix, altres municipis de Lleida mantenen un índex de rebrot elevat, com ara Foradada (Noguera), amb 3.837, 95 punts; Menàrguens (Noguera), que en va registrar 3.341,8; Seròs (Segrià), amb 1.659, i Almacelles (Segrià), que va marcar un iEPG de 1.112.

tracking