SEGRE

SOLIDARITAT DIA MUNDIAL

Lleida registra 174 nous donants de medul·la

La província ja compta amb més de 3.200 inscrits en el registre de donants || A tot Espanya ascendeixen a 434.000

L’hospital Arnau de Vilanova compta amb un registre de donants.

L’hospital Arnau de Vilanova compta amb un registre de donants.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat les complicacions de la pandèmia del coronavirus, els lleidatans han tornat a fer gala de solidaritat i, durant els primers vuit mesos d’aquest any, un total de 174 veïns de les comarques de Ponent s’han registrat com a donants de medul·la òssia. Amb aquestes noves incorporacions, el Registre de Donants de Medul·la Òssia, gestionat per la Fundació Josep Carreras en col·laboració amb l’Organització Nacional de Trasplantaments, ja compta 3.264 donants a la província. Segons el balanç que va publicar ahir l’entitat en el marc de la celebració del Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia, Espanya ja compta amb prop de 434.000 persones inscrites en aquest registre, amb una mitjana de 80 nous donants al dia entre els mesos de gener i agost d’aquest any.

El 63% de les donants són dones davant el 37% d’homes, una tendència que s’ha mantingut durant els primers mesos del 2020, ja que set de cada 10 nous registres són donants dones.

Durant els mesos de confinament es van fer efectives 45 donacions a tot l’Estat

No obstant, segons el ministeri de Sanitat, les possibilitats que un home arribi a ser donant efectiu tripliquen les de les dones, ja que són les més sol·licitades pels equips, al relacionar-se la seua donació amb millors resultats després del trasplantament.

“Gràcies a la solidaritat de la ciutadania i a la tasca realitzada pel personal que forma la xarxa de donació i trasplantament de medul·la òssia a Espanya, durant l’estat d’alarma, entre el 13 de març i el 21 de juny del 2020, es van registrar un total de 5.734 de donants de medul·la i es van produir 45 donacions efectives”, van destacar des de la Fundació Josep Carreras, mentre que van destacar que des que es va posar en marxa el Pla Nacional de Medul·la Òssia (PNMO) el 2013, el nombre de donants inscrits al país s’ha multiplicat per quatre.

Per fer-se donant de medul·la cal anar al centre de referència de donants més proper (es poden consultar al web de la fundació). Allà extreuen una mostra de sang i s’omple un consentiment informat.

tracking