SEGRE

ESNOTICIA

La negociació de la pròrroga dels ERTO encara la setmana decisiva

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPA

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPAEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La negociació de la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i de les condicions vinculades a aquesta extensió encara aquesta setmana la recta decisiva, ja que la vigència acaba el 30 de setembre.

En l’obertura de la taula de negociació, que va tenir lloc el passat 1 de setembre, Govern central i sindicats es van comprometre a “no esgotar els temps de negociació”.

El Consell de Ministres preveu aprovar demà una nova llei per regular el teletreball

No obstant, la realitat és que, a escassos nou dies d’acabar el mes, l’acord encara no s’ha acabat de concretar i queden alguns punts per fixar.

Una de les últimes ofertes posada sobre la taula pel Govern central oferia exoneracions en les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social superiors al 80 per cent per a aquells ERTO de determinats sectors, els més afectats per la pandèmia, així com per a les empreses vinculades a aquests, sempre que demostrin una important caiguda de la facturació, encara a precisar. D’aquesta manera, el Govern de l’Estat manté la intenció de “sectorialitzar” els ERTO, que ha estat el principal escull per arribar a un acord amb els agents socials. Tant sindicats com patronal estan en contra d’enfocar els ERTO només cap a determinats sectors i d’exonerar en gran part les reincorporacions de treballadors que surten dels expedients en lloc de centrar-les en els que es queden.

En el punt en què totes les parts sí que estan d’acord és a mantenir en el 70% de la base reguladora la prestació que cobren els treballadors que estan en ERTO, encara que faci més de sis mesos que la cobren.

Per altra banda, el Consell de Ministres preveu aprovar demà la regulació del teletreball, a partir de la nova Llei del treball a distància per a l’àmbit privat i la modificació de l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

tracking