SEGRE

ESNOTICIA

Els MIR qualifiquen de majoritari el seguiment del primer dia d'aturada

Els convocants estimen que arriba al 88% a Lleida i Salut, al 37% a tot Catalunya || Els metges interns residents demanen millores formatives i laborals

Un grup de metges interns residents de Lleida, ahir en una concentració a Barcelona.

Un grup de metges interns residents de Lleida, ahir en una concentració a Barcelona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de metges interns residents (MIR) la van seguir ahir de forma majoritària als centres sanitaris de Lleida. El sindicat convocant, Metges de Catalunya, va xifrar el seguiment en un 88 per cent, i una portaveu del col·lectiu va afirmar que “la gran majoria” dels prop de 150 MIR de la demarcació van secundar la convocatòria.

Precisament, alguns d’ells van anar a Barcelona per participar en una concentració de protesta que va tenir lloc ahir al migdia, i mitja dotzena van fer el mateix davant de la delegació de Salut a Ricard Viñes. La portaveu va destacar que aquesta mobilització reivindica que s’“apliquin drets obtinguts en el seu dia que no es respecten”. Demanen millores a nivell de formació, en la jornada laboral i retributives, i van destacar que tot això redundaria en benefici dels pacients.

Els representants dels MIR tornen a reunir-se avui amb les patronals i l’Institut Català de la Salut

El portaveu dels MIR de Catalunya, Alex Mayer, va xifrar el seguiment de la primera jornada de vaga en “pràcticament el 90 per cent” dels metges interns residents sense comptar aquells que van cobrir serveis mínims.

Avui dimarts tornen a reunir-se amb les patronals i l’Institut Català de la Salut (ICS) després de la reunió de divendres passat en la qual les negociacions entre les dos parts no van frenar la vaga. Segons va detallar el portaveu, entre cinc-cents i sis-cents MIR es van concentrar davant la conselleria de Salut i van entregar un manifest amb les seues reclamacions, entre les quals destaquen poder formar-se en la seua especialitat dins del seu horari de treball i millores retributives en el sou base i les hores de guàrdia. Mayer va explicar que, en funció de com es desenvolupi la reunió d’avui i de les propostes que plantegin les patronals i l’ICS, decidiran “entre tots” si segueixen amb l’última jornada de vaga prevista per demà dimecres.

Segons xifres de la conselleria de Salut, durant el torn de matí hi va haver 1.172 MIR en vaga, la qual cosa representa un 37,28 per cent del total, amb uns serveis mínims de 396 professionals actius.

Els metges resumeixen les seues reclamacions en tres blocs: formació, condicions laborals i millores retributives, i han destacat que moltes ja estan “contemplades per la llei”.

tracking