SEGRE

Salut proposarà al Procicat reduir a sis persones el límit en reunions

Imatge de la terrassa d’un bar ahir a l’Eix Comercial, ja sense restriccions.

Imatge de la terrassa d’un bar ahir a l’Eix Comercial, ja sense restriccions.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimarts que proposaran al comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) de reduir a sis persones la limitació de reunions en l’àmbit públic i privat a Catalunya a causa de l’increment dels indicadors de la pandèmia de coronavirus.

Ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa juntament amb el cap de la unitat de seguiment de Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, i al secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz.

Argimon ha argumentat que aquesta proposta es deu a que els brots de covid-19 en la comunitat s’estan donant en nuclis "intrafamiliares i en l’entorn social més proper".

Per la seua part, Mendioroz ha explicat que darrere de la proposta de reducció hi ha una "lògica epidemiològica" perquè les persones puguin, al seu judici, desplaçar-se en els seus grups de convivència estable de forma segura.

Ha afegit que la proposta parteix d’una teoria aprovada a Nova Zelanda –que segons Mendioroz no tenen cap cas de coronavirus–: "No és una qüestió de número. La idea de reduir és crear grups estables segurs".

tracking