SEGRE

INICIATIVES ENTITATS

Rècord de solidaritat alimentària

El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida va distribuir 1.812 tones de menjar el 2019, més que cap altre any || La majoria de productes eren excedents alimentaris aprofitats

Presentació del balanç del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, ahir al seu magatzem central.

Presentació del balanç del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, ahir al seu magatzem central.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida va distribuir l’any passat un total de 1.812 tones d’aliments que havia rebut de donacions de particulars i entitats, 100.000 quilos més que duant l’any 2018, una xifra rècord que suposa la recaptació més gran de l’entitat en tota la seua existència. En aquest sentit, els productes es van repartir entre 74 entitats (residències, menjadors socials i petits centres de distribució de tota la província) i van provenir en un 55 per cent de la recuperació d’excedents alimentaris de supermercats, indústria alimentària i del camp. “Si no hagués estat per l’acció del Banc, tots aquests aliments haurien acabat a les escombraries. Apostar per aquesta política contra el malbaratament alimentari ha estat una de les raons per les quals aquest any s’ha recaptat més menjar”, va afirmar el director de l’entitat, Oriol Berenguer, a la presentació del balanç anual del Banc dels Aliments.

Així mateix, la resta de productes van provenir en un 22 per cent de donacions particulars, com les de la campanya del Gran Recapte, i un 23 per cent dels ajuts de la Unió Europea. El nombre d’usuaris atesos durant l’any passat va arribar als 23.550, uns 1.000 menys que l’any anterior. “S’havia produït un descens mínim de sol·licituds que s’estava estabilitzant. En la seua gran majoria eren persones que encara arrossegaven els efectes de la crisi econòmica de l’any 2008”, va indicar el president de l’entitat, Antoni Fo.

Els aliments es van distribuir entre un total de 74 entitats de tota la província

Un altre dels punts importants per al Banc dels Aliments és la sensibilització i conscienciació dels més petits sobre el malbaratament alimentari i la pobresa. D’aquesta manera, durant el 2019 l’entitat va dur a terme un total de 90 exposicions i tallers en diversos centres educatius de tota la província de Lleida tant de Primària com de Secundària.

Per la seua part, el director, Oriol Berenguer, va calcular que, per cobrir la demanda dels propers sis mesos, necessitarien emmagatzemar uns 1.000 quilos més d’aliments. Respecte a la campanya del Gran Recapte d’aquest any prevista per al tercer cap de setmana de novembre, des del Banc apunten que “per motius evidents serà diferent”.

Augmenten un 40% els usuaris de l’entitat a causa de la pandèmia Des del mes de març, el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida atén un 40% més d’usuaris a causa dels efectes socials i econòmics que està provocant la pandèmia del coronavirus. Així mateix, l’entitat calcula que fins a finals d’any podria arribar a atendre més de 32.000 usuaris, la qual cosa suposaria un increment de més de 9.000 persones respecte a les sol·licituds de l’any passat. “És una situació preocupant i la trampegem com podem. Són gent nova, que no havia vingut fins ara i que, per culpa del coronavirus, s’han quedat sense ocupació o sense ingressos”, va explicar el president del Banc, Antoni Fo.

tracking