SEGRE

ART EXPOSICIÓ

Gregorio Iglesias 'torna' a Lleida deu anys després

A la galeria Espai Cavallers, dissabte amb la mostra individual 'Octubre' || Amb obres de gran format i fins i tot escultures

Una de les teles de l’exposició ‘Octubre’, de Gregorio Iglesias.

Una de les teles de l’exposició ‘Octubre’, de Gregorio Iglesias.GREGORIO IGLESIAS

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que Gregorio Iglesias al maig participa habitualment cada any en exposicions col·lectives a Lleida –sobretot, la que organitza per Nadal la galeria comercial Indecor–, fa deu anys que l’artista de les Borges Blanques no presenta una mostra individual a la capital del Segrià. Dissabte que ve trencarà aquesta absència tornant a la galeria Espai Cavallers, on el novembre del 2010 va protagonitzar l’exposició Cluster, ara amb una col·lecció d’obres que ha titulat Octubre. No són creacions recents. La majoria són peces pintades abans que l’actual situació sociosanitària llancés un envit al món cultural. Tanmateix, sí que el públic podrà descobrir algunes obres que mai abans s’havien exposat.

Octubre presentarà pintures de gran format, amb les habituals tonalitats fosques de l’artista però també amb la introducció de notes de color. A més, també podrà veure’s una petita sèrie de peces escultòriques elaborades en fusta, fruit de la constant activitat experimental de Gregorio Iglesias amb diversos materials.

La galeria ha previst dos sessions inaugurals dissabte (19.00 i 20.00 h), amb reserva prèvia

Per garantir les mesures de seguretat higiènica i sanitària, l’Espai Cavallers ha previst dos sessions inaugurals amb aforament limitat, a les 19.00 i a les 20.00 hores del vespre, per a les quals és necessari confirmar l’assistència a través del correu galeria@espaicavallers.com o el telèfon 629 03 31 50.

En els últims anys, Iglesias ha portat a terme diversos reptes artístics en espais molt singulars. L’any 2013 va pintar a l’aire lliure una tela de seixanta metres de llarg, Entre el cel i la terra, en el marc del projecte de La Vinya dels Artistes del Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles. I l’any següent va protagonitzar una altra intervenció monumental, amb una tela de quatre-cents metres quadrats en una de les sales de l’actual Museu de Peenemünde, a Alemanya, una antiga instal·lació de maquinària bèl·lica aèria de l’època nazi que s’ha reconvertit en espai cultural.

tracking