SEGRE

SERVEIS DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES GRANS

Ajuda per a gent gran sola

Acció a Tàrrega per detectar persones en situació de solitud no volguda || Reclamen un nou model per tenir-ne cura

El moment de l’entrega del manifest.

El moment de l’entrega del manifest.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc del programa Sempre acompanyats, la Fundació La Caixa, l’ajuntament de Tàrrega i Creu Roja Urgell van iniciar ahir l’acció Truca a la porta amb l’objectiu d’involucrar la ciutadania per detectar gent gran en situació de solitud, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans. Així, els que pensin que un veí, un familiar o un amic pot patir solitud no volguda, han de potenciar les trucades i facilitar ajuda posant-se en contacte amb Creu Roja Urgell (973 500 679) o a través del telèfon 900 223 040.

Les tècniques Gemma Asensio i Laura Gañet van indicar que alguns dels indicis són que “la persona no tingui ganes de sortir de casa, que acaba de quedar-se viuda i deixi de fer activitats habituals o que vagi aïllant-se”.

L’alcaldessa, Alba Pijuan, va celebrar que “malgrat la pandèmia el programa no s’hagi parat”. Durant el confinament, des del programa es van fer unes seixanta trucades de possibles persones usuàries i d’aquestes, després d’estudiar els casos, van identificar quinze persones. Des que es va iniciar a Tàrrega el 2017, s’ha atès 41 persones grans i s’han fet 60 activitats de sensibilització que han arribat a més de 1.500 persones.

D’altra banda, una delegació de pensionistes i jubilats de CCOO i UGT i l’Associació Coordinadora de la Gent Gran i Voluntariat Sènior de Lleida van entregar ahir al subdelegat del Govern central un manifest amb motiu del Dia de les Persones Grans.

Així mateix, UGT va reclamar un nou model de cura de les persones grans regida per criteris d’equitat, universalització, professionalització i qualitat, supervisada pels poders públics.

tracking