SEGRE

TRADICIÓ RESTRICCIONS

Tots Sants amb aforament limitat

Protecció Civil insta a controlar l'aforament als cementiris, amb un màxim de 2.000 persones als més grans || Recomana celebrar la castanyada en família i prohibeix festes amb ball

El cementiri durant la celebració de Tots Sants l’any passat, una imatge que aquest any no es repetirà.

El cementiri durant la celebració de Tots Sants l’any passat, una imatge que aquest any no es repetirà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia també farà de la festa de Tots Sant una jornada del tot atípica per les restriccions per poder evitar contagis. D’aquesta manera, Protecció Civil recomana celebrar la castanyada en família i en grups reduïts de com a màxim sis persones i evitar les persones amb les quals no s’hagi tingut contacte en els últims dies.

A la reunió d’ahir del Procicat es van plantejar les principals recomanacions per poder celebrar la festa de manera segura. A les visites als cementiris, estableix que s’ha d’aplicar un control d’aforament respectant sempre el màxim d’una persona per cada 2,5 metres quadrats. Aquest aforament hauria d’estar informat i senyalitzat i als grans cementiris estar limitat a un màxim de 2.000 persones alhora o establir sectors amb un màxim de 2.000 persones. També recomana ampliar els horaris per poder repartir el flux d’usuaris, establir entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible, utilitzar marques al terra, senyalització, tanques o cinta, i disposar d’agents de control de totes aquestes mesures. A més, va recordar l’obligació de portar mascareta a tota hora i la prohibició de menjar o beure al cementiri.

Els cementiris hauran

També es recomana adaptar la neteja i desinfecció segons la intensitat d’ús de les instal·lacions i el nombre d’usuaris i els cementiris hauran de disposar de papereres, si és possible amb pedal i tapa, així com dispensadors de gel hidroalcohòlic. Les persones podran atansar-se a dipositar flors als nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant les distàncies, però es recomana que no s’allarguin les visites.

Quant a la castanyada i festes de Halloween, Protecció Civil assenyala que no es podran fer festes ni revetlles amb ball ni botellons a la via pública, i no està permesa l’activitat de truc o tracte ni els passatges del terror excepte que siguin en grups de màxim de sis persones.

Es recomana ventilar molt bé tots els espais de reunió i complir a tota hora la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitat de restauració. L’ús d’una màscara de disfressa no eximeix de l’obligació de portar la mascareta, van assenyalar des de Protecció Civil.

Recomanen extremar la higiene per elaborar panellets Quant a l’elaboració dels panellets, la reunió ahir del Procicat va establir que s’han de fer respectant els grups de convivència estable, rentar-se les mans de manera freqüent amb aigua i sabó i portar mascareta. Així mateix, no es podran compartir eines per a l’elaboració ni productes entre grups si no conviuen i, una vegada acabats, s’han de cobrir o embolicar per evitar qualsevol contaminació externa.

tracking