SEGRE

Un test exclou la meitat d'opositors a Bombers

Un camió dels Bombers al carrer Germanetes.

Un camió dels Bombers al carrer Germanetes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’opositors al cos de Bombers de la Generalitat ha mostrat el seu malestar i demanarà explicacions a la direcció general per una de les proves de l’última convocatòria que, segons denuncien, ha exclòs el 44% dels aspirants. Segons van assenyalar en un escrit, el 20 de setembre passat es va celebrar la primera prova d’accés a la categoria de bomber d’escala bàsica. L’oposició estava composta per tres parts: una prova de coneixements, un psicotècnic actitudinal i, com a novetat d’aquesta convocatòria, un test psicotècnic de personalitat. Segons van explicar els aspirants afectats, aquesta última prova és la primera vegada que es du a terme en una oposició a bombers d’escala bàsica.

I precisament aquest test de personalitat és el que ha generat malestar entre els opositors, ja que assenyalen que “aquest tipus de proves serveixen per descartar patologies clíniques severes, per la qual cosa hauria de suspendre un percentatge molt baix dels aspirants, encara que, en aquest cas, la prova ha eliminat el 44% dels opositors que eren aptes en les proves de coneixements i el psicotècnic d’actitud”.

Els opositors contraris a aquests resultats assenyalen que han consultat psicòlegs per conèixer com funciona el test, que, remarquen, ha descartat centenars d’opositors amb bones notes i que ha abaixat la nota de tall per continuar les proves. Els afectats assenyalen que s’han unit per demanar explicacions sobre els criteris i que demanaran una revisió de les proves, ja que aquesta situació afecta més de 400 aspirants a les proves per accedir als Bombers de la Generalitat.

tracking