SEGRE

FOTOGRAFIA EXPOSICIÓ

L'evolució de la identitat, a l'IEI

Mostra fotogràfica sobre la realitat de les persones transgènere en un projecte de l'artista i fotògrafa Mar C. Llop || A l'Espai IX, fins al proper 13 de desembre

El president de la Diputació, Joan Talarn, va visitar ahir l’exposició ‘Construccions identitàries’.

El president de la Diputació, Joan Talarn, va visitar ahir l’exposició ‘Construccions identitàries’.DIPUTACIÓ LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espai IX de l’Institut d’Estudis Ilerdens acull des d’ahir i fins el diumenge 13 de desembre l’exposició Construccions identitàries, un projecte fotogràfic de l’artista i activista Mar C. Llop. La mostra va rebre ahir la visita del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que va estar acompanyat per la vicepresidenta Estefania Rufach; per la diputada d’Igualtat, Helena Martínez, i pel director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy.

L’exposició té al darrere un llarg recorregut, no només pel fet d’haver viatjat per tot Catalunya, sinó perquè té el seu origen en Construccions identitàries - Work in progress, un projecte que l’artista està desenvolupant des de l’any 2013 amb molta repercussió mediàtica i que a més gira entorn de les diversitats de gènere i que es va exposar a la Universitat de Lleida el 2016.

Així, l’exposició plasma a través d’imatges i textos els sentiments, el camí, les realitats, els pensaments i els debats de persones transgènere des que naixen condicionades per l’aparell reproductiu i per dicotomia física i se’ls adjudica un gènere: home o dona.

L’artista barcelonina vol expressar amb les seues creacions l’evolució d’aquells cossos que no es reconeixen en el gènere adjudicat, així com el trànsit i els canvis que experimenten en el procés, la construcció i l’expressió d’un cos en el qual cada un se senti còmode.

D’altra banda, l’exposició compta amb el suport de l’Associació Trans*Generem!, l’ajuntament de Barcelona i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a banda de l’IEI i la Diputació de Lleida.

tracking