SEGRE

LABORAL BALANÇ

Títols de formació per a 33 joves migrants a Lleida

Projecte d'inserció del Sant Joan de Déu per a adolescents sense referents familiars || Menys acollides a causa de la pandèmia

Joves amb els seus diplomes a Sant Joan de Déu de Lleida.

Joves amb els seus diplomes a Sant Joan de Déu de Lleida.SANT JOAN DE DÉU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Joan de Déu Terres de Lleida ha entregat aquesta setmana diplomes de formació a 33 joves migrants no acompanyats que han participat en els programes d’inserció social i laboral de l’entitat. Des del 2018, Sant Joan de Déu dóna atenció a aquest col·lectiu i el curs passat va iniciar tres programes de formació i inserció com a auxiliar d’activitats agropecuàries, en treballs de fusteria i instal·lació de mobles i de reparació i manteniment de vehicles lleugers. Aquest any, l’entitat iniciarà un nou programa d’auxiliar de construcció, amb un protocol més estricte a causa de la Covid. Un projecte d’èxit, ja que alguns d’aquests joves han pogut aconseguir el seu primer contracte laboral. En el curs 2019-2020, es van matricular 47 joves en aquesta formació.

Actualment, la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) té sota la seua tutela 612 menors migrants que van arribar a les comarques lleidatanes sense referents familiars. A causa de la pandèmia, les arribades d’aquests joves s’han reduït en els últims mesos, amb un total de 124 noves acollides entre el gener i el setembre davant de les 291 del mateix període de l’any passat, segons dades del Govern.

tracking