SEGRE

SANITAT DIA MUNDIAL

Radioteràpia punta a Lleida

La unitat de l'Arnau de Vilanova destaca l'eficàcia en la lluita contra el càncer, amb tractaments més precisos i menys efectes secundaris || Reducció de sessions en alguns casos per la Covid

Professionals de la unitat de l’hospital Arnau de Vilanova.

Professionals de la unitat de l’hospital Arnau de Vilanova.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola d’Oncologia Radioteràpica (SEOR) promou el 7 de novembre per primera vegada la celebració del Dia de l’Oncologia Radioteràpica a Espanya amb l’objectiu de difondre i conscienciar la societat del valor d’aquesta disciplina mèdica en el tractament del càncer i de tots els professionals que treballen en la seua aplicació, evolució i desenvolupament. En aquest sentit, el cap d’Oncologia Radioteràpica de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Moisés Mira, destaca que la unitat que dirigeix compta amb la tecnologia punta i els recursos humans necessaris per aplicar tècniques que permeten un tractament més eficaç del càncer, amb una bons resultats i minimitzant els efectes secundaris. Per fer-ho, compten amb dos màquines noves, entre les quals un accelerador lineal donat per la Fundación Amancio Ortega, que ha permès fer un salt qualitatiu en les teràpies, sempre amb l’objectiu de subministrar al pacient la dosi de radiació necessària per actuar contra el tumor, sense danyar els teixits sans, i reduint al màxim els possibles efectes.

La data triada per la SEOR no ha estat a l’atzar, ja que està relacionada de manera directa amb la commemoració del naixement de Marie Curie, científica polonesa de nacionalitat francesa, pionera en el camp de la radioactivitat i doble Premi Nobel en Física i Química. Malgrat l’avenç constant que viu l’àmbit de la radioteràpia oncològica, els professionals són conscients que encara hi ha certa “por” i “desconeixement” per part de la societat. En aquest sentit, més del 60% dels casos de tumors necessiten actualment aquest tractament i té un paper destacat en més d’un 40 per cent dels pacients curats de càncer.

A causa de la pandèmia, el servei de Radioteràpia Oncològica de l’Arnau ha adaptat les mesures per preservar la seguretat dels pacients. Així mateix, ha reduït, en alguns tipus de càncer com el de mama, les sessions per als pacients. Segons Mira, en algunes usuàries s’han reduït de quinze a cinc les sessions de radioteràpia amb un resultat igualment eficaç i d’aquesta forma han d’assistir menys a la consulta.

Professionals de la unitat de l’hospital Arnau de Vilanova.

Professionals de la unitat de l’hospital Arnau de Vilanova.ICS

tracking