SEGRE

FESTES TRADICIÓ

Adéu al Sant Crist més virtual

Balaguer va tancar ahir les festes més atípiques amb l'eucaristia al santuari, un espectacle infantil i focs artificials || Les restriccions van obligar a suspendre els actes presencials

Els focs artificials van tancar les festes del Sant Crist.

Els focs artificials van tancar les festes del Sant Crist.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Balaguer va posar ahir punt final a les festes del Sant Crist més atípiques fins a la data, fortament marcades per les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries en relació amb la pandèmia de la Covid-19, que van desposseir la festa de pràcticament tots els actes presencials. Així, l’última jornada festiva va començar al matí amb la tradicional eucaristia al santuari del Sant Crist presidida pel bisbe d’Urgell Joan-Enric Vives, a la qual van assistir desenes de veïns, encara que respectant la reducció d’aforament al 30% que marquen les normes sanitàries. Així mateix, el canal oficial de YouTube de la parròquia va retransmetre en directe la cerimònia per a tots aquells fidels que no van poder accedir al santuari. Posteriorment, va tenir lloc una de les activitats més esperades per part dels més petits, la cercavila infantil. La companyia barcelonina Més Tumàcat va recórrer diferents barris del municipi durant el migdia amb el seu espectacle itinerant Festa Sobre Rodes especial Covid-19 que va fer gaudir nens i nenes, que la van haver de seguir des dels seus balcons, ja que no estava permès fer cercavila pel carrer per evitar possibles aglomeracions.

Ja a la tarda, al Museu de la Noguera i en el marc de l’exposició sobre el polifacètic escriptor i polític nascut a Balaguer Josep Carner i Ribalta, que es va obrir al públic divendres passat, primer dia de les festes, i que podrà visitar-se fins al proper 28 de febrer, es va presentar el llibre de memòries El campanar abandonat, un volum en el qual Carner s’endinsa en la seua vida a Balaguer, una cosa que no acostuma a tractar en altres llibres autobiogràfics i que és editat per Fonoll i La Mira i amb el pròleg escrit per Josep Vallverdú. En aquest cas, el canal de YouTube de l’ajuntament va emetre la presentació, que va ser en format de documental, i en la qual es va repassar la trajectòria de Josep Carner a través del mateix escriptor i altres testimonis utilitzant com a fil conductor la mateixa exposició. El guió del documental és obra del Museu de la Noguera.

La missa es va poder seguir pel canal de YouTube de la parròquia i va ser amb aforament limitat

Finalment, un castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Tomàs des de l’esplanada de l’església de Santa Maria, un dels punts més elevats de la ciutat de Balaguer, va posar punt final a unes festes del tot atípiques a causa de la pandèmia del coronavirus. La ubicació de l’espectacle pirotècnic va permetre que els veïns de Balaguer poguessin disfrutar-lo des de finestres i balcons.

Els focs artificials van tancar les festes del Sant Crist.

Els focs artificials van tancar les festes del Sant Crist.AMADO FORROLLA

tracking