SEGRE

GUIA

El cirurgià i exrector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, Medalla d'Honor 2020 de la Xarxa Vives

El consell de rectors de la Xarxa Vives de Universidades també premia l’oncòloga Anna Lluch, catedràtica emèrita de Medicina de la Universitat de València

Joan Viñas

Joan ViñasSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de rectors de la Xarxa Vives de Universidades ha atorgat la Medalla d’Honor, la seua màxima distinció, a l’oncòloga Anna Lluch i al cirurgià Joan Viñas, informa en un comunicat aquest dimecres.

Els homenatjats rebran la distinció el 20 de novembre en la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), en un acte que es retransmetrà en directe.

Anna Lluch (València, 1949) és catedràtica emèrita de Medicina de la Universitat de València i ha estat cap del servei d’hematologia i oncologia del Hospital Clínic Universitari de València.

La Xarxa Vives ha destacat del seu perfil el fet de ser l’única dona catedràtica en oncologia d’Espanya i la seua tasca en la millora de la comunicació medicopacient, incloent el català com a llengua vehicular.

Joan Viñas (Mataró, Barcelona, 1950) és catedràtic de cirurgia de la Universitat de Lleida, institució de la qual va ser rector entre 2003 i 2001. La Xarxa Vives ha ressaltat que aquest doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona va ser un dels impulsors dels estudis de medicina a Lleida, així com una figura clau a la constitució de l’actual universitat.

tracking