SEGRE

El percentatge de proves positives al pla de Lleida dobla la mitjana catalana

El risc de rebrot i la velocitat de transmissió del virus mantenen la tendència a la baixa al pla, però augmenten al Pirineu

Alumnes s’esperen per sotmetre’s a una PCR al pavelló Onze de Setembre dissabte passat.

Alumnes s’esperen per sotmetre’s a una PCR al pavelló Onze de Setembre dissabte passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 21,60% de les proves PCR i tests d’antígens de Covid-19 que es fan a la regió sanitària de Lleida surten positius, segons l’última actualització de dades del departament de Salut, que incrementa la taxa dos punts en les últimes 24 hores. Es tracta del percentatge més gran entre les regions sanitàries catalanes i, fins i tot, dobla la mitjana de Catalunya, que és del 10,67%.

A la regió de l’Alt Pirineu i Aran la positivitat de les proves també continua augmentant i ja és del 16,27%, un punt més que el dia anterior.

Si es té en compte la velocitat de propagació (Rt), el pla confirma amb les últimes dades la tendència a la baixa i es manté per sota de l’1 (0,94), mentre que al Pirineu continua ascendint i ja es troba en l’1,37, vuit centèsimes més que ahir. La taxa Rt indica que, en el cas de les comarques de muntanya, per cada 100 contagiats de coronavirus s’infectarien altres 137 persones.

El risc de rebrot al pla se situa en 593 punts, 14 menys; i al Pirineu, en 685 punts, 55 més. L’Rt mitjana a Catalunya es troba en el 0,88 i el risc de rebrot en 611 punts, 22 menys que l’anterior actualització.

Pel que fa als nous positius, Salut ha comunicat 164 nous contagis confirmats al pla de Lleida, fins a un total de 18.401; i 41 més al Pirineu, que n’acumula 2.138 des de l’inici de la pandèmia.

La xifra de defuncions per Covid a la província de Lleida comunicada per Salut es manté aquest dimecres en 411 persones.

tracking