SEGRE

Rússia diu que la seua vacuna anticoronavirus té una eficàcia del 92%, segons dades preliminars

Rússia anuncia l'inici de la producció de la seua segona vacuna anticoronavirus

Rússia anuncia l'inici de la producció de la seua segona vacuna anticoronavirusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sputnik V, la primera vacuna russa registrada contra la covid-19, ha provat ser eficaç en el 92 % dels casos, segons els primers resultats de les proves publicades aquest dimecres pel Centre Gamaleya i el Fons d’Inversions Directes de Rússia (FIDR). "Les primeres anàlisis de dades provisionals de la vacuna Sputnik V contra la covid-19 durant la tercera fase dels assajos van demostrar una eficàcia del 92 %", van indicar el desenvolupador de la vacuna i el fons sobirà de Rússia.

Segons el comunicat conjunt, aquest resultat es va obtenir en una investigació amb més de 16.000 voluntaris 21 dies després de rebre la primera dosi de la vacuna, que s’inocula en dos vegades, o un placebo. "En l’anàlisi estadística es van incloure 20 casos confirmats de la malaltia (covid-19), per la distribució del qual (en el grup que va ser vacunat i en el qual va rebre el placebo) es va establir que l’eficàcia de la vacuna Sputnik V va ser el 92 %", afegeix la nota.

En el dia d’avui, segons els desenvolupadors del preparat, en 29 centres mèdics del país 20.000 voluntaris han rebut la primera dosi de la vacuna i més de 16.000 les dos dosis del preparat. "En el curs de la investigació no s’han detectat efectes secundaris no esperats. En part dels vacunats es van observar efectes transitoris com dolor al lloc d’inoculació de la vacuna, símptomes de grip amb augment de la temperatura corporal, debilitat, cansament i mal de cap," afegeix el comunicat.

L’observació dels participants en l’estudi continuarà encara durant sis mesos, després de la qual cosa es publicaran els resultats definitius, va recalcar el Centre Gamaleya i el FIDR. També es duu a terme un estudi "detallat" sobre la seguretat de la vacuna i la inmunogénesis en persones grans.

Rússia assegura que les dades publicades aquest dimecres seran publicades pels investigadors del Centre Gamaleya en una de les principals revistes mèdiques després d’una avaluació independent d’experts epidemiòlegs.

El ministre de sanitat de Rússia, Mijaíl Murashkin, va destacar que els resultats de la proves clíniques de l’Sputnik V "mostren que es tracta d’un mitjà eficaç per frenar la propagació del coronarvirus, prevenir la malaltia, que és la millor via per vèncer a la pandèmia".

El director del Centre Gamaleya, Alexandr Gintsburg, va assenyalar al seu torn que la publicació dels resultats preliminars "obre la via a la vacunació massiva a Rússia contra la covid-19 en les properes setmanes".

El director del FIDR, Kirill Dimítriev, va recordar que la vacuna russa utilitza com a vector adenovirus humans i no vectors d’adenovirus de mona o ARNm, com sol ressaltar Rússia.

La farmacèutica nord-americana Pfizer va anunciar aquesta setmana que la seua vacuna contra la covid-19 és eficaç en un 90 %, per sobre del requerit pels reguladors nord-americans, que permet augurar una ràpida autorització d’emergència per a la seua posada a disposició del públic.

tracking