SEGRE

La fatiga pandèmica entre la població ja és una evidència científica

L'Eix Comercial s'omple per tercer dia consecutiu

L'Eix Comercial s'omple per tercer dia consecutiuAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou estudi de l’Escola de Gerontología Leonard Davis de l’USC (Estats Units) ha mostrat que les respostes conductuals al Covid-19 han canviat durant els primers mesos de la pandèmia. La investigació, publicada a la revista 'PLOS ONE', va examinar també com l’edat afectava la pràctica de conductes preventives i de risc en resposta a Covid-19. Al començament del període de quarantena, les persones grans no eren més propenses que les joves a practicar conductes preventives en resposta a la pandèmia. De fet, al març, les persones grans no es diferenciaven dels joves en el seu compromís d’utilitzar una màscara, rentar-se les mans amb freqüència, cancel·lar activitats personals i socials, i evitar a les persones d’alt risc, els llocs públics i menjar en restaurants. Tanmateix, per al maig, les persones grans eren més propenses a implementar tals comportaments.

Excepte per l’ús d’una màscara, les persones van adoptar activitats preventives el primer mes però després van reduir la modificació de les seues conductes  després de l'abril, de manera que el percentatge de persones que van adoptar aquestes conductes preventives va ser menor al maig que a l’abril. Tanmateix, l’ús de màscares va continuar augmentant amb el temps, de manera que el percentatge al maig va ser aproximadament el doble que a l’abril.

En termes de conductes de risc, les persones grans eren menys propenses que les joves a tenir un contacte proper amb persones que no pertanyien a la llar i menys propenses a anar a les llars d’altres persones un mes després que comencés la pandèmia. Tanmateix, tant els joves com les persones grans van tendir a reprendre aquests comportaments socials potencialment de risc a mesura que la pandèmia progressava.

"És encoratjador observar les persones grans adoptar més comportaments personals preventius a mesura que la pandèmia progressava, ja que això pot haver alleujat el seu risc d’infecció. Tanmateix, alhora, és preocupant que la gent hagi augmentat les seues conductes socials de risc amb el temps, particularment les persones grans, que podrien tenir conseqüències més adverses per reunir-se amb familiars i amics," explica la líder de l’estudi, Jung Ki Kim.

Els investigadors especulen que alguns comportaments de risc, com visitar o ser visitat per amics i parents que no pertanyen a la llar, poden ser comportaments que les persones, independentment de la seua edat, no poden abandonar durant mesos.

En el seu treball, van analitzar tres rondes de dades de resposta del panell Covid-19 de l''Understanding America Study' sobre la freqüència amb què més de 5.000 participants, amb edats compreses entre els 18 i els 101 anys i classificats en grups d’edat de 18 a 34, 35 a 54, 55 a 64 i més de 65 anys, van realitzar conductes de mitigació del virus durant els mesos de març.

A més de l’edat, els investigadors també van trobar que altres característiques estan relacionades amb el comportament durant la pandèmia: ser dona, negra, hispana o asiàtica; tenir una educació superior; tenir condicions subjacents; residir en un estat en el qual el brot de Covid-19 va ser més freqüent; i confiar més en la CNN que en Fox News es van relacionar amb la pràctica de més comportaments preventius en resposta a Covid-19.

Els investigadors diuen que la resposta de conducta preventiva consistentment més alta de negres, hispans i asiàtics pot reflectir el coneixement que la pandèmia estava afectant diferencialment les comunitats de color. Afegeixen que és possible que sigui necessari fer ajustaments adequats en el treball i pautes de protecció per a les persones que tenen conductes de risc per necessitat.

També diuen que les persones poden respondre als mandats i campanyes dels governs estatals i locals sobre la importància de la màscara en els estats on els casos d’infecció són més grans, i que les recomanacions apolítiques i amb base científica per al comportament a través dels mitjans de comunicació podrien haver canviat les conductes.

tracking