SEGRE

Dilluns comença una desescalada que tindrà 3 o 4 fases de 15 dies

Salut destaca la desacceleració de la Covid, però falta que baixi la pressió hospitalària

Un bar tancat a Lleida.

Un bar tancat a Lleida.Maite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ultima un pla per a la desescalada de les restriccions imposades per la Covid-19 que començarà dilluns que ve, dia 23 de novembre –amb la reobertura de les terrasses i activitats a l’aire lliure– i que tindrà “tres o quatre trams” de quinze dies cada un com a mínim, per la qual cosa acabaria al gener.

Així ho va anunciar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, després de destacar que la corba epidemiològica està decreixent, també a Lleida. “La taxa de transmissió del virus a Catalunya està en un 0,78 (l’objectiu era que baixés de l’1) i es detecten menys de 3.000 casos diaris (l’objectiu són 1.000), per la qual cosa anem per bon camí i hem de consolidar aquesta tendència”, va manifestar Vergés, encara que va destacar que “no hem doblegat la corba assistencial dels hospitals”. I és que hi ha 587 persones a les UCI (l’objectiu són 300), de manera que la recuperació de l’activitat es farà amb “prudència”. D’aquesta forma, va dir que dilluns “comencem amb una reobertura en la qual no podem córrer”, va descartar modificar el toc de queda i va afirmar que la universitat continuarà sent telemàtica. De moment, reobriran les terrasses i es permetran les activitats a l’aire lliure, com les de lleure i esportives, però no va descartar que se n’afegeixi alguna més. Va explicar que el pla de la desescalada es compartirà amb els sectors implicats i que tindrà “tres o quatre trams de quinze dies, ja que és el període de referència per monitoritzar l’evolució de la pandèmia”, però no va voler donar més detalls. Per la seua part, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, va destacar que “hem aconseguit el repte de no haver d’anar a un confinament total”, encara que també va afirmar que “la situació continua delicada als hospitals”.

És per aquest motiu que vafer una crida a la prudència, especialment amb l’inici de la reobertura d’activitats. “Podrem fer més coses però les haurem de fer de manera diferent.” Hem d’“extremar les mesures de precaució i no fer gaire interacció social ni reunions multitudinàries”, sinó procurar “fer les activitats amb família”. El Govern insisteix a portar mascareta, mantenir la distància social i rentar-se les mans.

tracking