SEGRE

La càpsula d'SpaceX s'acobla amb èxit a l'Estació Espacial Internacional

La càpsula d'SpaceX s'acobla amb èxit a l'Estació Espacial Internacional

La càpsula d'SpaceX s'acobla amb èxit a l'Estació Espacial InternacionalEFE / NASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La càpsula espacial que la companyia privada SpaceX va enviar a la seua primera missió operativa tripulada es va acoblar amb èxit la matinada d’aquest dimarts a l'Estació Espacial Internacional (EEI), va informar l’agència nord-americana (NASA) al seu compte de Twitter.

Ja es troben a l’interior de l’EEI els quatre astronautes que viatjaven a la càpsula de la nau espacial Dragon, els nord-americans Shannon Walker, Michael Hopkins i Victor Glover, i el japonès Soichi Noguchi, segons la NASA.

Els tripulants de l’EEI van emetre un missatge de benvinguda als quatre astronautes de la càpsula denominada "Resilience" a la seua arribada, a través de les xarxes socials, en les quals es va transmetre en directe l’acoblament.

La nau havia enlairat amb èxit des de Cabo Canaveral (Florida) diumenge passat en un coet reutilitzable Falcon 9 amb la càpsula Dragon a la cúspide.

Sobre les 07.40 de la nit hora local, (00.40 GMT de dilluns), la càpsula Resilience es trobava finalment en òrbita rumb a l’EEI.

La firma SpaceX fundada per l’empresari Elon Musk pretén utilitzar aquesta part del coet per a la següent missió en associació amb la NASA cap a l’EEI, que està previst que es realitzi el març del proper any.

tracking