SEGRE

VÍDEO: Fracàs del llançament del primer satèl·lit 100% espanyol

Ingenio, amb un cost de 200 milions, es perd per un fallo del coet

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un fallo al coet llançador Vega ha provocat la perduda del satèl·lit d’observació espanyol Imgenio, poc després del llançament a les 2.52 UTC aquest dimarts des de Kourou, Guaiana Francesa. "Als 8 minuts de l’enlairament de la missió Vega VV17, rere la primera encesa del motor de l’etapa superior de l’Avum, es va identificar una desviació de trajectòria que comportava la pèrdua de la missió", va explicar l'ESA en un breu comunicat.

Aquesta missió anava a ser tota una fita en ser el primer satèl·lit 100% espanyol, que s’encarregaria de 'vigilar' des de l’espai l’estat dels terres, de l’aigua, de l’aire, i fins i tot la contaminació de les ciutats.

Liderat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), el cost total del Govern espanyol en aquest projecte, iniciat el 2008, s’acosta als 200 milions d’euros. Ha estat la primera vegada que Espanya dissenya i desenvolupa un sistema complet espacial. De fet, els contractistes principals, el subsistema, els equips, els operadors i l’explotació comercial ha estat espanyola.

Entre el seu instrumental d’avantguarda destacava una càmera dual d’última generació que pot prendre imatges de la Terra amb una resolució de 2,5 metres.

Fracàs del llançament del primer satèl·lit 100% espanyol

VÍDEO: Fracàs del llançament del primer satèl·lit 100% espanyolEuropa Press

tracking