SEGRE

PANDÈMIA POLÈMICA

El Govern atura ajuts a la cultura després del fiasco del sistema

Pretén evitar un altre col·lapse i estudiarà un nou mecanisme per atorgar-los

Els Amics de les Arts van participar en ‘L’últim concert’ des de la sala La Mirona de Salt.

Els Amics de les Arts van participar en ‘L’últim concert’ des de la sala La Mirona de Salt.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat va anunciar ahir la paralització dels ajuts a professionals de la cultura per “repensar” el mecanisme d’atorgament fins a trobar-ne un de nou. L’Executiu català va informar que modificarà totes les convocatòries perquè “no sigui per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació”, com va passar amb els ajuts per als autònoms i que van generar una enorme polèmica.

El Govern va afegir que els ajuts anunciats es mantindran però va matisar que estan treballant per poder “sumar més recursos i que arribin a més professionals” del món de la cultura. També està analitzant “quina és la millor opció” per fer arribar aquests ajuts a les persones que els sol·licitin. En els propers dies abordarà quina és aquesta nova via perquè els diners puguin arribar “a les persones que ho necessiten com més aviat millor”.

La decisió anunciada ahir pel departament de Treball arriba després de la polèmica per l’atorgament d’uns ajuts similars als treballadors autònoms, en una convocatòria que va fer col·lapsar el sistema informàtic i que no va ser suficient per poder atendre tot el volum de peticions.

El responsable del departament, Chakir el Homrani, ja va tornar ahir a demanar disculpes a totes les persones a les quals els ajuts als autònoms han generat una “onada d’insatisfacció” (vegeu la pàgina 7). Ho va dir ahir a la sessió de control del Parlament. El conseller també va culpar el Govern espanyol de “rentar-se les mans”.

Protesta de les sales de concerts

Més de 125 sales de concerts de tot Espanya van donar ahir visibilitat a la situació crítica en la qual es troben. Així, va tenir lloc L’últim concert, en què els artistes es van quedar en silenci a sobre de l’escenari per mostrar el futur que els espera a les sales de concerts si les administracions no prenen mesures urgents. Hi van participar unes 70 sales, 42 de Catalunya, entre les quals, les lleidatanes Cafè del Teatre amb Renaldo & Clara, CTretze Pirineus de la Pobla, Espai Orfeó, Lo Quiosc de Talarn, Sala Manolita i Slàvia de les Borges Blanques.

tracking