SEGRE

ESNOTICIA

La incidència continua a la baixa a Catalunya, amb menys de 2.000 casos

|

Protesta a la plaça Catalunya del sector del lleure nocturn per reclamar la reactivació del sector, ahir.

Protesta a la plaça Catalunya del sector del lleure nocturn per reclamar la reactivació del sector, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació sanitària a Catalunya, que es va deteriorar entre el setembre i l’octubre amb una nova onada de coronavirus, continua millorant, segons les dades publicades ahir per la conselleria de Salut. Baixen tant la xifra de nous contagis detectats com el risc de rebrot, la incidència acumulada, la taxa de positivitat i la pressió hospitalària. D’aquesta manera, es van detectar 1.937 nous casos de Covid a Catalunya, dels quals els 1.828 van ser confirmats a través de proves PCR o test d’antígens. Divendres havien estat un total de 2.172. En paral·lel, el risc de rebrot també es va desplomar 22 punts, fins als 331.

També segueix elevada la incidència, que és de 460,89 casos per cada 100.000 habitants per al període entre els dies 11 i 17. En l’anterior, del 4 al 10 de novembre, se situava en els 666,25 casos. La taxa de positivitat, és a dir, el percentatge de proves que donen positiu al coronavirus, va retrocedir gairebé un 2% respecte a la primera setmana de novembre, i ara set de cada cent ciutadans que se sotmeten als tests resulten estar contagiats.

Vacunats de la grip gairebé 1,12 milions de catalans, més que en tota la passada campanya

Hi ha, d’altra banda, 2.060 persones ingressades per Covid als hospitals catalans, 134 menys que divendres. A les UCI queden 527 pacients, 12 menys que fa dos dies. La dada negativa són les 44 defuncions per Covid, de forma que la xifra acumulada és ja de 15.433 morts.

Malgrat la millora en els indicadors, el lleure nocturn continuarà tancat durant la desescalada i ahir va protestar a la plaça Catalunya.

Així, a Catalunya, la temporada 2019-2020 es van administrar 1.117.527 dosis de la vacuna contra la grip. Aquest any, entre el 15 d’octubre i el 15 de novembre, se’n van injectar 1.118.399.

Més vacunats contra la grip que l’any passat La vacunació contra la grip avança a “bon ritme” aquest any, segons va manifestar ahir l’Agència de Salut Pública de Catalunya. I és que, en el primer mes de la campanya, s’han superat les xifres de persones vacunades durant tota l’anterior.

tracking