SEGRE

Londres sol·licita al regulador que avaluï l'eficàcia de la vacuna d'AstraZeneca

Es tracta d’un primer pas per obtenir el vistiplau a la distribució

La vacuna d'Oxford i AstraZeneca té una efectivitat del 70,4%

La vacuna d'Oxford i AstraZeneca té una efectivitat del 70,4%EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic ha sol·licitat formalment a l’agència reguladora de productes sanitaris i medicines (NHRA) que avaluï la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca. Aquesta sol·licitud "marca un primer pas significatiu a fi d’obtenir l’aprovació de la vacuna per a la seua distribució", sempre que compleixi els estàndards requerits de seguretat, eficàcia i qualitat, segons va dir aquest divendres el Departament de Sanitat i Cures Socials (DHSC). Fa tot just una setmana l’Executiu conservador de Boris Johnson també va requerir una avaluació de l’antídot desenvolupat per Pfizer/BionNTech.

"Treballem sense parar per situar-nos en la millor posició possible per distribuir una vacuna tan aviat com hi hagi una d’aprovada pel regulador independent MHRA", va dir el ministre de sanitat, Matt Hancock.

Segons aquest titular, s’ha demanat ara formalment a l’agència reguladora que "avaluï la vacuna d’Oxford/AstraZeneca per comprendre les dades i determinar si compleix amb rigor els estàndards de seguretat".

La notícia es coneix després que l’equip investigador darrere d’aquest antídot hagués de defensar l’antídot arran dels creixents dubtes sorgits en els últims dies entorn dels resultats preliminars llançats de la fase tres de l’assaig clínic.

La farmacèutica suec-britànica AstraZeneca valora realitzar un "estudi addicional" que validi els primers resultats de l’eficàcia de la vacuna, després de revelar-se que hi va haver canvis de dosificació no previstos en el seu primer assaig.

El grup va reconèixer que els seus resultats -que van donar una eficàcia de fins el 90 % en un subgrup de participants al qual es va administrar una dosi menor a la subministrada a un altre grup de voluntaris- va ser producte d’un error, que ara caldrà validar.

AstraZeneca confia que un nou assaig clínic global no retardarà l’aprovació dels reguladors als diferents països, entre ells el Regne Unit.

El Govern britànic ha encarregat per endavant 100 milions de dosi d’aquesta vacuna.

tracking