SEGRE

INICIATIVES JOVENTUT

Un mural per a la tolerància

Un grup de joves ha pintat una paret de la plaça Riu Flamisell de Lleida amb un missatge de respecte || Guiats per la il·lustradora Cristina Dejuan

El mural decora una paret de 49 metres quadrats davant de la parròquia de Sant Pau, a la Mariola.

El mural decora una paret de 49 metres quadrats davant de la parròquia de Sant Pau, a la Mariola.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de joves va pintar entre divendres i ahir un mural de 49 metres quadrats a la plaça del Riu Flamisell de Lleida, davant de la parròquia de Sant Pau, amb un missatge a favor de la tolerància i el respecte. L’activitat, que forma part del Matinal Street Art programat a l’Agenda Jove de la Paeria, va ser dirigida per l’artista lleidatana Cristina Dejuan, que també va guiar joves usuaris dels centres Pare Palau, Ciberaula les Moreres i Calidoscopi. L’objectiu d’aquestes accions és decorar els carrers i places de la ciutat potenciant una imatge positiva i que estigui allunyada dels estereotips. En aquesta ocasió i seguint la línia de visibilització de la multiculturalitat, el mural de la Mariola pretén ser un reflex de tolerància i respecte, que aporti atributs positius que ressaltin el caràcter del barri i la gent que hi viu. L’obra va acompanyada de la frase “Que les diferències ens uneixin” en diferents llengües i alfabets, fruit de les propostes dels joves que hi han col·laborat. El tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors de Joventut, Ignasi Amor, i Cultura, Jaume Rutllant, es van atansar ahir fins a la plaça del Riu Flamisell per saludar Cristina Dejuan i els joves participants, als quals van agrair la col·laboració.

D’altra banda, la primera de les quatre Matinals Street Art de Lleida va decorar a començaments de març la façana exterior del Casal de la Dona, a la plaça dels Fanalets de Sant Jaume, amb una imatge que identifica la dona i que va incloure paraules que tenen un valor especial dins del moviment feminista. En aquella ocasió, els joves van estar guiats per Blai Baules i Francesca Vasile, de CactusSoup Estudi Creatiu.

El mural decora una paret de 49 metres quadrats davant de la parròquia de Sant Pau, a la Mariola.

El mural decora una paret de 49 metres quadrats davant de la parròquia de Sant Pau, a la Mariola.MAGDALENA ALTISENT

tracking