SEGRE

ESNOTICIA

Moderna demana autorització per distribuir ja la vacuna a Europa i EUA

Confirma que la seua eficàcia és del 94%

Moderna diu que la seua vacuna no ha causat reaccions greus.

Moderna diu que la seua vacuna no ha causat reaccions greus.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma nord-americana Moderna va presentar ahir als Estats Units i Europa l’autorització per comercialitzar la seua vacuna contra la Covid-19, que en els assajos clínics ha mostrat una eficàcia del 94,1% per prevenir la malaltia i del 100% a l’hora d’evitar casos severs.

Unes 30.000 persones van participar en l’estudi, en el quals a uns voluntaris se’ls va administrar la vacuna i a d’altres un placebo, abans de fer-los seguiment per veure si es contagiaven i quin tipus de símptomes desenvolupaven. Les dades que es van presentar ahir donen compte de 196 casos de contagi, 185 en pacients que havien rebut el placebo i únicament 11 en persones que havien estat vacunades. Quant a les reaccions adverses, la companyia no ha registrat casos greus i les més comunes van passar per dolor o enrogiment al lloc de la injecció, fatiga, miàlgia, artràlgia i mal de cap.

Brussel·les autoritza que el país subministri la vacuna russa sense comptar amb l’aprovació de l’EMA

Ara l’Administració d’Aliments i Medicaments dels EUA i l’Agència Europea del Medicament (EMA) hauran d’analitzar les dades de prova del fàrmac i decidir si és prou segur i efectiu com per recomanar la seua implementació. Així doncs, la vacuna de Moderna, de la qual la UE va adquirir 160 milions de dosis, se situa com la de Pfizer i la seua sòcia alemanya BioNTech a l’avantsala de l’aprovació i ofereix una nova opció de cara a començar la vacunació al més aviat possible. De fet, la firma preveu que als Estats Units pot començar a subministrar-se a finals de desembre.

D’altra banda, Hongria podrà subministrar la vacuna russa contra el virus sense que existeixi una autorització de l’EMA a través d’un procediment d’urgència que permet als estats de la Unió Europea provar vacunes sense el vistiplau de l’organisme.

tracking