SEGRE

ESNOTICIA

Bellpuig alerta els veïns al tenir l'índex de contagi més elevat de Catalunya

Es plantejarà aplicar restriccions si la situació no millora en els propers dies

Un carrer decorat amb llums nadalencs i buit a Bellpuig.

Un carrer decorat amb llums nadalencs i buit a Bellpuig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bell-puig va alertar ahir els veïns davant de l’augment de contagis al municipi, que han passat de cinc casos actius a 33 en tot just nou dies. Això ha disparat l’índex Rt, que mesura la velocitat de transmissió del virus. S’ha situat en 3,74, el més alt de Catalunya. Aquesta xifra significa que un centenar de persones infectades en contagiaria 374 més. Per la seua part, el risc de rebrot és de 2.333 punts, 797 més que el dia anterior.

L’alcalde, Jordi Estiarte, va explicar que “la dada tranquil·litzadora és que es tracta de contagis circumscrits en l’àmbit familiar, alguns en famílies extenses”, per la qual cosa la cadena de contagi es considera delimitada a aquests casos després del rastreig per part de Salut. Malgrat tot, va demanar “extremar les mesures de prevenció, reduir el contacte social i sortir de casa només per a coses imprescindibles”, ja que “la taxa de positius per cada 100.000 habitants ha passat de 95,22 a 628,45 en aquests nou dies”. En cas que la situació empitjori, va avançar que “haurem de prendre mesures més dràstiques, com tancar equipaments esportius i culturals de competència municipal”.

També l’ajuntament d’Aitona va fer una crida a la precaució després de registrar els primers contagis de Covid des de l’inici de les festes nadalenques. Per això, va recomanar que per Cap d’Any només es reuneixin fins a sis persones “d’una única bombolla de convivència” davant les deu de dos grups que permet la Generalitat; i restringir la mobilitat nocturna a partir de les 22.00 en lloc de la 1, hora límit fixada pel Procicat.

Per la seua part, el consistori del Palau d’Angesola va explicar que hi ha hagut set contagis en 48 hores i que proves PCR en podrien revelar més en els propers dies. Per això, va demanar als veïns que “evitin àpats i celebracions fora de la bombolla familiar”.

tracking