SEGRE

METEOROLOGIA COMERÇOS

La baixada de temperatures ha incrementat les vendes de calefactors en alguns comerços lleidatans

La baixada de temperatures ha incrementat les vendes de calefactors en alguns comerços lleidatans || La majoria de clients opten per petites estufes d'entre 20 i 60 euros

Part de la secció d’aparells d’aire calent en una botiga d’electrodomèstics de Lleida.

Part de la secció d’aparells d’aire calent en una botiga d’electrodomèstics de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La caiguda dels termòmetres que ha implicat el temporal Filomena ha incrementat la venda de productes de calefacció en alguns comerços lleidatans. Aquest és el cas de la botiga d’electrodomèstics Electro Centre de Lleida, on durant els últims dies han registrat un augment de la demanda de petits calefactors per fer front al fred.

“La majoria de clients ja tenen un sistema de calefacció central i el que busquen són petits aparells per escalfar determinats punts de la casa que són més freds”, va explicar ahir el responsable d’aquest establiment, Carlos Fontova, que va apuntar que “la borrasca i el descens de temperatures han incrementat lleugerament les vendes respecte a l’hivern passat, encara que la gent acostuma a ser previsora i sempre fem alguna venda de calefactors durant tot l’any”.

Els aires condicionats amb bomba de calor són una alternativa “eficient i versàtil”

En relació amb el preu, precisa que “la despesa mitjana se situa entre els 20 i els 60 euros, els productes més econòmics”. En aquesta mateixa línia, Ricard Mora, de Tien21 de la capital del Segrià, va assenyalar que “en els últims dies s’han venut algunes estufes i calefactors, encara que sembla que el balanç de vendes serà més baix. La gent s’ho pensa molt abans de comprar un electrodomèstic, sobretot per la por a la factura de la llum”.

A l’altre extrem, des de l’establiment General Ràdio de Mollerussa van manifestar que “només hem venut un parell d’aquests aparells en les últimes setmanes. El 90 per cent de la gent té a casa un sistema de calefacció centralitzada i compren algun calefactor d’aire per reforçar una zona durant un període curt de temps”. Així mateix, van destacar que “cada vegada hi ha més clients que aposten per aires condicionats amb bombes de calor, que són més versàtils i solen tenir menys consum energètic”.

tracking