SEGRE

SALUT PROPOSTES

Banc solidari de material a Aspid

L'entitat facilita productes ortopèdics utilitzats però en bon estat a qui els necessiti de forma temporal || Ja compten amb més d'una trentena d'articles com cadires de rodes o grues

La sòcia d’Aspid Pilar Gasol (dreta), entregant una cadira de rodes motoritzada al banc de material solidari de l’entitat.

La sòcia d’Aspid Pilar Gasol (dreta), entregant una cadira de rodes motoritzada al banc de material solidari de l’entitat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Banc Solidari de Productes de Suport per a l’Autonomia Personal d’Aspid ja és una realitat. Aquesta iniciativa té com a objectiu recollir, recuperar i cedir en règim de préstec solidari material ortopèdic a totes aquelles persones amb problemes d’autonomia que ho necessitin de forma temporal. Actualment el banc ja compta amb més de 30 productes com caminadors, llits articulats, grues, trípodes o cadires de rodes. En aquest sentit, aquelles persones que requereixin un d’aquests productes podran fer-ne ús durant un temps determinat i hauran d’abonar una quantitat simbòlica que dependrà del que es “llogui”.

Una de les persones que ha aportat material per a aquesta iniciativa és Pilar Gasol, sòcia de l’entitat, que ha entregat una cadira de rodes motoritzada que havia utilitzat el seu marit, Antoni Capell, usuari d’Aspid que va morir. “Crec que el Banc Solidari serà una gran ajuda per a les persones que es troben per primera vegada cuidant una persona dependent, ja que al principi s’està molt desorientat. A més, al meu marit li hauria encantat saber que, d’alguna manera, estem ajudant la gent. Per suposat, donar aquesta cadira de rodes és també una mostra d’agraïment a Aspid per tot el que ens van ajudar en el seu moment”, va remarcar Gasol. Així, per tal de facilitar l’accés al material, l’entitat ha posat en marxa la pàgina web www.aspidautonomia.com, ha portat a terme una campanya de difusió per aconseguir més productes en desús i ha mantingut reunions amb entitats socials de la ciutat que poden col·laborar.

Així mateix, la filosofia del Banc Solidari de Productes d’Aspid és allargar la vida útil del material ortopèdic, oferir una resposta a una demanda no coberta a les comarques lleidatanes, fomentar el consum col·laboratiu i aportar un benestar i una millora en la qualitat de vida de les persones amb dependència. D’aquesta forma, la iniciativa, que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Residus, combina dos beneficis bàsics: l’atenció a les persones amb problemes de mobilitat i la sostenibilitat.

tracking