SEGRE

Lleida redueix la velocitat de contagi fins a l'1

Baixen lleument els ingressos als hospitals de Ponent

Les obres per construir un nou edifici per a l'hospital Arnau de Vilanova avancen a bon ritme. Està previst que inicialment aculli els pacients amb coronavirus.

Obres del nou edifici per a l'hospital Arnau de VilanovaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla de Lleida ha reduït la taxa de propagació del coronavirus fins a un índex Rt de l'1, després de descendir tres centèsimes respecte ahir dijous, segons l'última actualització de dades de Salut –el que significa que ara cada infectat contagia de mitjana una altra persona, i no més–. Al Pirineu la velociotat del virus creix 4 centèsimes en les últimes 24 hores, però continua per sota de l'1 (0,95). Pel que fa al risc de rebrot, les comarques del pla se situen en 516 punts, 20 menys que el dia anterior, i les de muntanya en 567 punts, 8 més.

En el conjunt de Catalunya el risc de rebrot continua descendint lleument, amb 637 punts, 27 menys que ahir, i l'Rt cau cinc centèsimes, fins l'1,02.

D'altra banda, Salut ha comunicat 171 nous contagis de Covid-19 diagnosticats a la província de Lleida, dels quals 135 a la regió sanitària del pla. En total, la demarcació de Lleida té 30.507 casos confirmats des de l'inici de la pandèmia.

La xifra de morts confirmades es manté en 622 des de dilluns.

Pel que fa a les hospitalitzacions, el volum de persones ingressades amb covid-19 als diferents hospitals públics i privats de Ponent ha baixat a 193, dos menys que dijous. Segons dades de Salut, els pacients a les UCI també s'han reduït, fins als 25, un menys que dijous.

Per centres, l'Hospital Arnau de Vilanova compta amb 79 persones hospitalitzades amb coronavirus, de les quals 62 a planta i 17 a l'UCI; al Santa Maria hi ha 39 hospitalitzats, dels quals 32 a planta i 7 a l'UCI; als centres privats hi ha 71 ingressos, dels quals 70 a planta i 1 a l'UCI; i finalment, a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 4 hospitalitzats.

tracking