SEGRE

Moderna estudia una vacuna de reforç contra la soca sud-africana

Vials amb un adhesiu que diu

Vials amb un adhesiu que diu "COVID-19 / Vacuna contra el coronavirus / només per injecció" i una xeringa davant del logotip de Moderna en una il·lustració del 31 d'octubre de 2020.REUTERS / Dado Ruvic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna de Moderna contra el Covid-19 també és efectiva contra les noves variants del virus identificades al Regne Unit i Sud-àfrica, segons els resultats dels estudis de neutralització 'in vitro' de sèrums de persones vacunades amb aquesta vacuna.

L’estudi, que s’ha enviat com a preimpressió a bioRxiv i se sotmetrà a una publicació científica revisada per parells, no va mostrar un impacte significatiu en la protecció contra la nova soca britànica. Tanmateix, sí que ha evidenciat una reducció de protecció de sis vegades amb la variant sud-africana. Malgrat aquesta reducció, els nivells de neutralizants contra la variant sud-africana es mantenen per sobre dels nivells que s’espera que siguin protectors.

Així, Moderna "espera" que la pauta de dos dosis de la vacuna sigui protectora contra les soques emergents detectades fins la data. No obstant això, la companyia ha anunciat una estratègia clínica per fer front de forma proactiva a la pandèmia mentre el virus continua evolucionant.

En primer lloc, l’empresa provarà una dosi addicional de reforç de la seua vacuna per estudiar la capacitat d’augmentar encara més els títols de neutralització contra les soques emergents. En segon lloc, l’empresa està desenvolupant una variant de reforç contra la soca sud-africana. Moderna ha avançat que ja està en estudis preclínics i en un estudi de fase 1 als Estats Units per provar aquestes dos possibilitats.

"Mentre intentem derrotar el virus, creiem que és imperatiu ser proactius a mesura que el virus evoluciona. Ens encoratgen aquestes noves dades, que reforcen la nostra confiança en què la vacuna hauria de ser protectora contra aquestes noves variants detectades. Per abundància de precaució i aprofitant la flexibilitat de la nostra plataforma de ARNm, estem avançant un candidat de reforç de variants emergents contra la variant identificada per primera vegada a Sud-àfrica a la clínica per determinar si serà més eficaç per reforçar els títols contra aquesta i potencialment futures variants", ha comentat el director general de Moderna, Stéphane Bancel.

Detectada per primera vegada el setembre al Regne Unit, la variant B.1.1.7 del SARS-CoV-2 presenta disset mutacions en el genoma viral, amb vuit mutacions localitzades a la proteïna d’espiga (S). La variant B.1.351, identificada per primera vegada a Sud-àfrica, té deu mutacions localitzades a la proteïna S. Ambdues variants s’han propagat a gran velocitat i s’associen a una transmissió més gran i a una càrrega viral més gran després de la infecció.

tracking